Haberler

Sığınmacı Ailelerin Çocukları İçin Oyuncak Kampanyası

AK Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Teşkilatınca sığınmacı ailelerin çocuklarına oyuncak yardımı kampanyası başlatıldı.

Ak Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Teşkilatınca sığınmacı ailelerin çocuklarına oyuncak yardımı kampanyası başlatıldı.

Ak Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Atik, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, sığınmacı ailelerin çocuklarının yüzlerini güldürmek istediklerini söyledi.

Atik, şöyle konuştu:

"Ülke olarak çok zor bir durumdan geçiyoruz. Bu süreçte hem kendimiz dimdik ayakta durmalıyız, hem de savaş mağduru olarak ülkemize sığınan mülteci ailelerle ensar-muhacir kardeşliği göstererek onlara sahip çıkmak zorundayız. Onların her zaman maddi ve manevi yanlarında olmaya çalışıyoruz. En son bayramda Suriyeli bir aileyi ziyarete gittiğimde çocuklarının mutsuz olduğunu gördüm. Onların oyuncaklarının olmadığını gördüm. Bu durum bende derin bir üzüntüye neden oldu. Bu sebeple küçük çocuklarımızı mutlu etmek ve onların yüzlerini güldürebilmek adına bu projeyi başlattık."

Manisa'da yaklaşık 200 sığınmacı ailenin yaşadığını ve bunların bin 500 civarında çocukları bulunduğunu anlatan Nilgün Atik, oyuncak toplama kampanyasının 10-15 gün devam edeceğini dile getirdi.

Oyuncakların dağıtımı noktasında İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfından yardım alabileceklerini belirten Atik, "2 günlük bir çalışmayla 200-300 civarında oyuncak topladık. Oyuncak toplama çalışmamız 10-15 gün daha devam edecek. Topladığımız oyuncakları kendi imkanlarımız, ya da İHH yardımıyla sığımacı ailelerin çocuklarına dağıtacağız." diye konuştu.

Oyuncak kampanyasına katkı sunmak üzere aileleriyle gelen çocuklar da oyuncaklarını sığınmacı ailelerlere verilmek üzere teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yunusemre AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title