Haberler

Sığındığı Fırıncıyı, Para Vermediği İçin Öldürdü

KONYA'da işsiz 31 yaşındaki Barış Aykurt, iddiaya göre evsiz kalıp sığındığı fırıncı 51 yaşındaki Bekir Dalkıran'ı, para isteyip vermeyince av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Kasadaki 300 lira ile Dalkıran'ın 5 kredi kartını alıp kaçan Aykurt, polis tarafından yakalandı.

İstanbul'da oturan bekar Barış Aykurt, iddiaya göre geçen haziran ayında internette tanıştığı Konya'nın Çumra İlçesi'nde oturan ve anneannesiyle yaşayan 16 yaşındaki N.B.'nin yanına geldi. N.B. ile ilişkiye giren Aykurt, genç kızla birlikte Antalya'ya tatile gitti. Tatilin ardından tekrar Çumra'ya dönen Barış Aykurt, N.B. ve anneannesinin yanında kalmaya devam etti. Bu sırada N.B.'nin bir yakını, kızın 18 yaşından küçük olduğunu bildiği için durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine gözaltına alınan 'Çocuğa cinsel istismar, Hürriyetten yoksun kılma' suçundan adliyeye sevk edilen Aykurt, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

N.B. ve anneannesi bu durumun ardından Barış Aykurt'u eve almadı. Sokaklarda kalmaya başlayan Aykurt, bir çiftlikte çalışıp orada kalmaya başladı. Akyurt iddiaya göre bir hafta önce işten çıkartıldı. Aykurt, bu sırada N.B.'nin yanına gitti, çıkan tartışmada N.B. ve anneannesini dövdü. Şikayet üzerine Aykurt hakkında uzaklaştırma kararı verildi. FIRINA SIĞINDI

Aykurt tekrar evsiz kalınca, çiftlikte çalışırken tanıştığı fırıncı Bekir Dalkıran'ın fırınına sığındı. Burada barınan Barış Aykurt, iddiaya göre geçen 14 Aralık günü saat 01.00 sıralarında fırıncı Bekir Dalkıran'dan para istedi. Dalkıran da tepki gösterdi. Aykurt bunun üzerine yanına aldığı çiftliğe ait ruhsatsız av tüfeğiyle Dalkıran'a ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Dalkıran, yere yığıldı. Silah sesini duyan çevredekiler polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Dalkıran'ın öldüğünü belirledi. 12 SUÇ KAYDI VAR

Olayın ardından çalışma başlatan Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Barış Aykurt'un, Konya'ya geldiğini belirledi. Karatay Otobüs Terminali ve çevresinde yapılan aramada Aykurt, kaldırımda yürürken yakalandı. Gözaltına alınan Aykurt ifadesinde şöyle dedi:

"N.B. ile internette tanıştım ve bunun üzerine Çumra'ya geldim. Bir süre birlikte yaşadık. Sonra beni evden kovdular. Bir çiftlikte çalışmaya başladım, orada kalıyordum. 1 hafta önce de oradan çıkarıldım. Param kalmamıştı, fırında kalmaya başlamıştım. Fırıncıdan para istedim. Para vermeyip tepki gösterince, tüfekle ateş ettim."

'Çocuğa cinsel istismar, hürriyetten yoksun kılma, adam yaralama ve hırsızlık' gibi suçlardan poliste 12 kaydı bulunan Aykurt, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilecek. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Antalya Çumra Konya 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title