Haberler

Sigaraya Karşı Yüzdüler

Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Toplum Sağlığı Merkezi, ’31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’ nedeniyle Köprülü Kanyon’da rafting etkinliği düzenledi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Toplum Sağlığı Merkezi, '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' nedeniyle Köprülü Kanyon'da rafting etkinliği düzenledi.

Alanya Toplum Sağlığı Merkezi, Türkiye'de 1987 yılından beri kutlanmakta olan '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde Manavgat Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Günün anlamına uygun pankart ve dövizlerle Köprülü Kanyon köprüsünden geçiş yapıldı. Arkasından yaklaşık 14 kilometrelik parkurda eğlence ve adrenalin dolu saatler yaşandı. Etkinliğe Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Murat Özdemir, Tütün Şube Müdürü Dr. Seyda Akkaya, Kanser Şube Müdürü Dr. Tülay Şavlı, Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mevlüt Sönmez, Manavgat Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Tevfik Yoldan, Alanya, Manavgat ve Gazipaşa Toplum Sağlığı Merkezleri personelinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik sonrası konuşan Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mevlüt Sönmez, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2014 yılı Dünya Tütünsüz Günü temasının 'tütün/ sigara vergilerini yükseltmek' olarak belirlendiğini aktardı. Sigara kullanımının gerek içici, gerekse pasif içiciler üzerinde önemli bir halk sağlığı sorunu oluşturduğunu vurgulayan Sönmez, "Bu nedenle ülkemizde tütün kullanımının sağlığa olan zararlı etkilerinin anlaşılması ve tütün kullanımının azaltılması amacıyla her sene '31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü' kutlanmaktadır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Manavgat Köprülü Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title