Haberler

Sigaranın Yasaklandığı Yeni Açık Hava Sahaları Belirlendi

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre; çocuk parkı, yürüyüş yolu, egzersiz yapılan alanlar ve otobüs terminallerinde sigara içilemeyecek.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, 81 il valiliğine "Tütün Kontrolü Uygulamaları" konulu genelge gönderdi. Genelgede sigara içmenin yasaklandığı yeni sahalar belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, tütün kullanımına bağlı hastalık ve ölümleri azaltmak amacıyla tütünle mücadelede ilk uluslararası anlaşma olan Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi'ni Türkiye'nin 28 Nisan 2004 tarihinde imzaladığı hatırlatıldı.

SİGARA KULLANMA ORANI DÜŞÜŞTE

Yürütülen çalışmalar sonucunda 2008 yılında yüzde 31,2 olan ülke genelinde sigara kullanma oranının 2012 yılında yüzde 27,1'e gerilediğine dikkat çekilen açıklamada, bu başarının devam etmesi ve daha fazla insanı sigaranın zararlarından koruyabilmek için Eylem Planı'nda yer alan hedef, strateji ve faaliyetlerin günümüz şartları da göz önünde bulundurularak 2015-2018 yıllarını kapsayacak şekilde güncellendiği belirtildi.

27 OCAK'TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Hazırlanan "Ulusal Tütün Kontrolü Programı Eylem Planı 2015-2018"in, 27 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile uygulamaya girdiği anımsatılan açıklamada, genelge ile eylem planının uygulanma sürecinde ihtiyaç duyulan her türlü bilginin Bakanlık tarafından sağlanacağının belirtildiği kaydedildi.

SİGARA İÇİLEMEYECEK YENİ SAHALAR:

Bu çerçevede, kamuya açık çocuk parkında, çocukların faydalandığı tüm açık alanlarda, yürüyüş yolunda, aletli egzersiz yapılan alanlarda ve vatandaşların spor yapmaları için kurumlarca oluşturulmuş alanlarda tütün ve tütün ürünü kullanımının önlenmesine yönelik çalışmaların yapılacağı vurgulanan açıklamada, havaalanı, otobüs terminali, tren garı, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, sağlık kurum ve kuruluşları gibi insanların yoğun olarak kullandıkları ve toplu halde giriş çıkışın olduğu kapalı alan mahiyetindeki yerlerin giriş kapılarına asgari 5 metre mesafede olacak şekilde tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmesinin de önleneceği belirtildi.

SİGARA BIRAKMA KAMPANYALARI DÜZENLENECEK

Açıklamada, genelgeye göre kamu kurum ve kuruluşlarının halk sağlığı müdürlükleriyle koordineli olarak sigara bırakma kampanyaları düzenleyip, sigara bırakmanın teşvik edilmesi ve çalışanların hiçbirinin sigara içmediği işyerlerinin özendirilmesi gerektiği de ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (78)

Veysel demişmobilWeb@haberler.com:

Arkadaş millet kaçak sigara içiyor bunlarda oranda düşüş var sanıyor kendilerini kandiriyor

27
4
yanıtYanıtla
MURAT KONYA:

SİGARA BIRAKMA ORANI DÜŞÜŞTE FALAN DEĞİL. VERDİNİZ ZAMMI VERDİNİZ ZAMMI MİLLLET NAPSIN BOL BOL KAÇAK SİGARA İÇİYOR. KAÇAK SİGARA İÇENLERİ BIRAKTI OLRAK HESAP EDİYORSUNUZ.

19
5
yanıtYanıtla
neomobilWeb@haberler.com:

Şunu komple yasaklayın herkes kurtulsun bizde bulamayalım bitsin bu iş.çok güzel olur

21
1
yanıtYanıtla
TiginMobil-IOS:

Esnaf memur her sene yurtdışına tatile gittiği için, öğrencinin karnı hep tok olduğu için, asgari ücret açlık sınırının çok çok üzerinde olduğu için, emeklinin maaşı süper yaşattığı için, vergide adalet olduğu için, litresi 2 lira olan benzin kullandığımız için, ülkede terör ve hainler yaşamadığı için, kimse kimsenin yancısı yüncüsü ve adamını kayırmadığı için, işsizlik biteli 30 sene olduğu için!!! Evet! sigarada her yerde yasaklansın! Nede olsa hiçbirimiz cinnet noktasında yaşamıyoruz.

17
3
yanıtYanıtla
TÜRKmobilWeb@haberler.com:

Zeynep ordamisin ses ver gel Evcilik oynayalım

3
16
yanıtYanıtla
yazar:

Ama cocuk parkı yanında kacak sigara satanlar ne olacak

15
3
yanıtYanıtla
BirisiMobil-IOS:

Yasaklar arzulari kamcilar ..o sigara icilecek !! Birakmak isteyen kendi özgür hür iradesiyle yine birakir !!

10
6
yanıtYanıtla
insan:

Ya arkadaşlar, önce bi o belediye ve halk otobüslerinin egzoz muayenelerini yaptırsınlar, milletin sigarasına karışacaklarına terbiyesizler. Durakta durduklarında bir dakikada çıkan duman milyar sigaraya bedel be. . . Gerçekten de artık höst demenin vakti geldi. Avrupa Amerika bu kadar örnek alınıyorsa, maaşları da örnek alsınlar. . . Millet ortalama bin lira maaş ile sigara yerine şampanya mı içsin!?!?!?!

11
5
yanıtYanıtla
Sany:

Evde icin manyaklar bizim saglimizi zora sokmayın !

4
11
yanıtYanıtla
BÜYÜK ALTAY:

burda 1 milyon insan yazıp okuduğunu düşünürsek 9 milyonunda okuyan düşünen geröekleri gören olarak kabul edersek. geriye kalan en az 50 milyon bak adam içkiyi kaldırıyo sigarayı kaldırıyo cami yapıyo pkk yı bitiriyo diyo gidip akp ye oy veriyo haliyle. yani biz boşa konuşuyoruz ama gene de biz CUMHURİYET E SAHİP ÇIKAN ATATÜRK çü gençleriz son nefesimize kadar

11
4
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title