Haberler

Sigara Yasağı Elektrikli Isıtıcılara Talebi Arttırdı

Güncelleme:

Sigara kullanımının yasaklanması sonrası işletmelerin müşterilerine yönelik dış mekanda elektrikli ısıtıcı kullanması, sektörün büyümesine yol açtı.

AHMET BAYRAM -  "Yüksek" elektrik faturaları ve sağlıksız oldukları iddialarıyla tartışma yaratan elektrikli ısıtıcılar, kapalı alanlardaki sigara yasağı üzerine kış döneminde restoran, kafe gibi işletmelerin "tiryakiler için" dış mekanlarında kullanmasıyla sektörün büyümesine yol açtı.

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında kapalı mekanlarda sigaranın yasaklanmasını içeren düzenlemenin ardından, restoran ve kafe gibi işletmelerin sigara kullanan müşterilerine hizmet verebilmek için, kış döneminde dış mekanlarını ısıtıcı kullanmaya başladığını belirtti.

Dış mekanların ısıtılmasında, tüp gazlı ısıtıcılardan ziyade düşük maliyetinden ve kolay erişilebilirlen elektrikli ısıtıcıların tercih edildiğini kaydeden Şanlı, yasanın uygulanmaya başlamasıyla restoran, kafe gibi işletmelerin elektrikli ısıtıcıya taleplerinin giderek arttığını söyledi.

İşletmelerin dış mekanındaki ısıtma maliyetinin ortalama ayda 5 bin liraya ulaştığını kaydeden Şanlı, uygulamayla birlikte işletmelerin sigara kullanmayan müşterileri de kazandıklarına dikkati çekti.

UFO Satış ve Pazarlama Müdürü Saruhan Sarıoğlu ise infrared (kızılötesi) ısıtıcıların başka yöntemlere kıyasla en tasarruflu ve hızlı ısınmayı sağladığını, ev, ofis, açık alan gibi mekanlarda hızlı, etkin bir şekilde ısınmak isteyenlerin tercihi haline geldiğini dile getirdi.

Türkiye'de elektrikli ısıtıcı piyasasında yaklaşık 50 firmanın faaliyet gösterdiğini, sonbahar döneminde başlayan satışların kış mevsiminde 4-5 kat arttığını bildiren Sarıoğlu, "Türkiye'de infrared ısıtıcı sektörü bugün yılda yaklaşık 1 milyon adetlik pazar payına erişmiştir. Piyasadaki ürünlerin pek çoğu yurtdışından ithal ediliyor. Isıtıcılar kendi içinde ayrıştığından ve çok fazla segment olmasından toplamda kaç adet üretilip, satıldığını söylemek zor" ifadelerini kullandı.

-Sağlığa zararlı tartışmaları

Elektrikli ısıtıcıların sağlıksız oldukları, yüksek elektrik faturalarına yolaçtıkları ve güvenlik sakıncaları konusunda bir çok iddianın ortaya atıldığını fakat bunların gerçeği yansıtmadığını savunan Sarıoğlu, şunları söyledi:

"Bugün son teknoloji ile üretilen ısıtıcıların çoğunda, mesafe algılama sensörü var. Isıtıcı, kendine yaklaşan cismin yakınlık mesafesine göre gücünü azaltıyor ya da tamamen kapanıyor. Devrilme emniyeti sayesinde, devrildiğinde kendini otomatik kapatıyor. Böylece can ve mal güvenliğimiz, diğer merdiven altı üretimi dediğiniz ürünlere göre maksimum düzeyde sağlanmış oluyor.

İnfrared ısıtıcıların sağlığa olumsuz bir etkisi de yok. Infrared teknolojisi, havayı kullanmadığı ve oksijen tüketmediği için baş ağrısı yapmaz ve havayı diğer ısıtıcılar gibi kurutmaz. Ayrıca infrared dalgaları sayesinde mikroorganizmaların ve bakterilerin çoğalmasını önleyerek hijyen sağlamaya yardımcı olur. Bu sebeple hassas bünyeli ve alerjen kişilerin, ayrıca yeni doğan bebeklerin bulunduğu ortamların ısıtılmasında doktorlar tarafından da tavsiye ediliyor." - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title