Haberler

Sigara Kaçakçıları Böyle Görüntülendi

Terör örgütü PKK/KCK'nın önemli finans kaynaklarından olan sigara kaçakçılığına yönelik İstanbul merkezli 6 ilde 45 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 34 kişi gözaltına alındı. Kaçakçıların sigaraları el arabalarıyla ve çuvallarla piyasaya sürmek üzere depolardan çıkararak taşıdığı anlar ise havadan görüntülendi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK ile bağlantılı olarak finansal destek sağlamak maksadıyla kaçak sigaraları yasadışı yollarla yurda sokarak piyasaya süren şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 6 ilde 45 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı bulunan ve aralarında kaçak sigara baronlarının da olduğu 44 şüpheliden 34'ü yakalandı.

1 milyon 318 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Halen devam eden operasyon kapsamında adreslerde yapılan çalışmalarda 6 tır, 4 kamyon, 17 kamyonet, 2 otobüs, 2 otomobil olmak üzere toplam 31 taşıta el konulurken, 1 milyon 318 bin 898 paket kaçak sigara, bu suçlardan elde edilen 22 bin 550 TL para, örgüt üyelerinin haberleşmede kullandıkları 20 adet cep telefonu, 2 adet silah ve bu silahlara ait fişekler ele geçirildi.

Sigara kaçakçıları havadan görüntülendi

Polis ekipleri operasyon kapsamında kaçakçıları tespit etmek üzere belirlenen adresleri havadan görüntüledi. Görüntülerde sigara kaçakçılarının yasadışı yollarla ülkeye soktukları sigaraları piyasaya sürmek için sakladıkları depolardan dışarıya çıkardıkları görülüyor. sigarayı el arabalarıyla ve torbalarla taşıyan kaçakçılar kameralara yakalanıyor.

Gözaltına alınan şahıslar hakkında "örgütlü halde kaçakçılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak veya üye olmak" suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Örgütün önemli finans kaynaklarına yönelik operasyonlar kapsamında aranan 10 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

(Sadık Kahraman/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title