Haberler

Sıfırın Altında 30 Derecede Süphan Dağı'na Zirve Yaptılar

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen "Geleneksel Süphan Dağı Kış Tırmanışı" faaliyeti kapsamında, 2'si kadın 21 dağcı, dondurucu soğuğa rağmen Süphan Dağı'na zirve yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen "Geleneksel Süphan Dağı Kış Tırmanışı" faaliyeti kapsamında, 2'si kadın 21 dağcı, dondurucu soğuğa rağmen Süphan Dağı'na zirve yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Organizasyon Kurulu Üyesi Korkut Güven, yaptığı açıklamada, Adilcevaz'dan yola çıkan 2'si kadın 21 dağcının, salı günü 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı'nın zirvesine başarıyla tırmanış gerçekleştirdiğini söyledi.

Adilcevaz'a bağlı Aydınlar beldesi Kışkılı köyünün 2 bin 700 metre yüksekliğindeki At Yaylasında kamp kurulduğunu belirten Güven, tırmanışın başarıyla tamamlandığını ifade etti. Güven, şöyle konuştu:

"Türkiye Dağcılık Federasyonunun geleneksel hale getirdiği Süphan Dağı Kış Tırmanışı'nı eksi 30 gibi zorlu hava şartlarına rağmen başarıyla gerçekleştirdik. Her sene olduğu gibi bu sene de Adilcevaz'ı ve Süphan Dağı'nı turizme kazandırmaya ve dikkatleri bu bölgeye çekmeyi başardık. Yerli ve yabancı turistlerin buralara gelmesi, hem ülke hem de ilçe ekonomisine katkı sunacaktır. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."

Tırmanışa rehberlik yapan Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği (SÜPHANDOSD) Başkanı Adem Gül ise Süphan Dağı'na gerçekleştirilen kış tırmanışının başarıyla tamamlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Gül, şunları kaydetti:

"İlçemiz sınırları içindeki Süphan Dağı, tırmanış açısından ideal koşullara sahip. Bu yılki geleneksel kış tırmanışı, zorlu ve soğuk hava koşullarında gerçekleşti. Zirvede eksi 36 dereceyi gördük ve gerçekten bu, çok ürkütücüydü ama tırmanışa katılan dağcıların hepsi TDF üyesi ve dağcılıktan anlayan arkadaşlardan oluştuğu için hiçbir problem yaşamadan tırmanışı tamamladık ve ilçemize döndük. Bölgemiz, güvenlik açısından herhangi bir sorun taşımıyor. Bu nedenle dağa tırmanmak isteyenler, gönül rahatlığıyla ilçemize gelebilir. Bu konuda biz, dernek olarak kendilerine rehberlik sunmaya hazırız. Tırmanışlar, ilçemiz için büyük önem taşıyor. Etkinliğimizi zirveye taşıdığımızdan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum."

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Dağcılık Federasyonu Adilcevaz Adem Gül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title