Haberler

Afyonkarahisar Şifayı Termalde Arayanları Bekliyor

Güncelleme:

Afyonkarahisar, termal su havzası, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, 9 adet 5 yıldızlı oteliyle gelecek turistleri bekliyor.

"Termalin başkenti" olarak bilinen Afyonkarahisar, kentin 4 ayrı bölgesindeki termal su havzası, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, 9 adet 5 yıldızlı oteliyle, yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "termal" denilince akla Afyonkarahisar'ın geldiğini belirterek, kentte çok zengin, dünyada eşi benzeri olmayan kalitede, nitelikte, minerallerce zengin ve çok yüksek ısıda termal kaynakların olduğunu kaydetti.

Kentte 4 ayrı bölgede termal havzanın bulunduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Gazlıgöl havzası, var. Orada devre mülkler ve 5 yıldızlı oteller var. Afyonkarahisar merkezde Ömer Gecek havzası, Sandıklı'da Hüdayi Kaplıcası, bir de Bolvadin'de Heybeli Kaplıcaları var. Bunlara bir kaç ilçemiz de ilave olacak. İscehisar'da bir müteşebbisimiz 55 derece sıcaklığında su kaynağı buldu. Şifa amaçlı termal suyu, ön plana çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Bizdeki konfor ve verilen hizmet Avrupa'da yok"

Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesinin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurduğuna değinerek, bu merkezin Türkiye'de GATA'dan sonra 2. sırada yer aldığını vurguladı.

Merkezin son teknolojiyle donatıldığını anlatan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Yatalak hastalar bile tekerlekli sandalyede ya da birinin sırtında gelip, yürüyerek gidebiliyorlar. Her türlü sistem var. İlave olarak kaplıca suyu ile kaplıca tedavisi de var. Şu anda 9 tane 5 yıldızlı otelimiz çalışır durumda. Bu otellerimizde sunulan konfor, verilen hizmet Avrupa'da yok. Hem su kalitesi hem de sunulan hizmet bakımından. Bir de sigortalı vatandaşlarımız buradan tamamen ücretsiz sağlık hizmeti alabilirler. Uzman doktorlar var, otellerimizde. Otellerimizin bir kısmında fizik tedavi bölümleri var. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanemizde 250 yatak kapasiteli. Yurtdışıyla entegre olabilecek her türlü alt yapıya sahibiz. Avrupa'da yaşlı sayısı artıyor. Onlarda termal turizm revaçta. Buradaki yaşlı ve rehabilitasyon gereksinimi olan insanların çok daha ucuza çok daha konforlu buralarda tatil yaptırmak mümkün."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sandıklı Gazlıgöl Termal Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title