Haberler

'Şifa Veren Ele Vefa" Organizasyonu

Sağlık Bakanlığının "Şifa Veren Ele Vefa" organizasyonu" kapsamında, Zonguldak, Düzce, Kocaeli, Çankırı, Bartın, Karabük ve Bolu'da 09.00 ile 09.15 saatleri arasında hasta bakımına acil vakalar dışında ara verildi.

Sağlık Bakanlığının "Şifa Veren Ele Vefa" organizasyonu" kapsamında,  Zonguldak, Düzce, Kocaeli, Çankırı, Bartın, Karabük ve Bolu'da  09.00 ile 09.15 saatleri arasında hasta bakımına acil vakalar dışında ara verildi.

Hastanelerin önünde toplanan sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde Opr. Dr. Kamil Furtun'a düzenlenen saldırıyı kınadı.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde saygı duruşunda bulunan doktorlar ve hastane personeli, "Biz bir aileyiz, şiddeti birlikte yeneceğiz" yazılı yaka kartları takarak yaşanan şiddet olaylarını protesto etti.

İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, yaptığı açıklamada, şiddeti hiçbir yerde mazur göremeyeceklerini, sağlık çalışanlarına karşı şiddeti de asla kabul etmediklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik kötü muamele ve şiddeti kınadıklarını vurgulayan Cin, "Menfur saldırı sonucu şehit olan hekimimiz Kamil Furtun'u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını gönülden temenni ediyoruz" diye konuştu.

Düzce

Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Zülfü Kılıç, Atatürk Devlet Hastanesi poliklinikleri önünde yaptığı basın açıklamasında, Furtun'un görevi başında vahşice katledildiğini dile getirdi.

Sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından endişe duyduklarını anlatan Kılıç, "Şifa veren eller, sizlerden kendilerini anlayan yürekler beklemektedirler. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp insani duyguları istismar edenlere karşı tüm halkımızı ve bütün sağlık çalışanlarımızı dikkatli ve uyanık olmaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanları 15 dakika ara verdikleri görevlerine açıklamanın ardından devam etti.

Kocaeli

Kocaeli Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları saygı duruşunda bulundu.

Grup adına açıklama yapan Doktor Adem Çakır, şifa sunan ellerin sahiplerinin hastaları için verdiği kararları gözden geçirip vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapamadığını vurgulayarak, "Ne var ki üst üste yaşanan bu olaylar, sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tüketme noktasına getirmiş durumdadır" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dua etti.

Çankırı

Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde toplanan hastane personeli, 15 dakika sağlık hizmetine ara verdi.

Hastane Başhekimi Celal Orhun Ecemiş, yaptığı açıklamada, şiddeti hiçbir şekilde mazur göremeyeceklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için en iyi ilacın sevgi olduğunu belirten Ecemiş, "Bu konuda saygıyı öne çıkaran kampanyalar uyguladık, güvenlik tedbirlerini artırdık, fiziki mekanla ilgili düzenlemeler yaptık. Alınan tüm tedbirlere rağmen hala amacı hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar devam ediyor. Sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz ve muameleyi, şiddeti tüm toplum olarak el birliğiyle ortadan kaldırmalıyız" şeklinde konuştu.

Bartın

Bartın'da, doktor ve sağlık çalışanları yakalarına "cenaze dolayısıyla kapalıyız" yazısının yer aldığı Furtun'un fotoğrafını takarak, Devlet Hastanesi bahçesinde toplandı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, hekiminden ebe ve hemşireye, eczacıdan teknisyenine kadar yaklaşık 700 bin kişilik büyük bir ailenin mensupları olduklarını söyledi.

Açıkgöz, üst üste yaşanan olayların sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirdiğini kaydetti.

Karabük

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, Furtun'un öldürülmesine tepki gösterdi.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılardan endişe ve üzüntü duyduklarını bildirdi.

Sağlık çalışanlarının ellerinden gelen en iyi hizmeti sunduğunu anlatan Sarı, şiddete karşı herkesin ortak tepki göstermesinin önemli olduğunu vurguladı.

Furtun'un anısına saygı duruşunda bulunulması ve dua edilmesinin ardından sağlık çalışanları görevlerine döndü.

Bolu

Bolu İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesi Köroğlu Ünitesi önünde toplanan sağlık çalışanları da 15 dakika sağlık hizmetine ara verdi.

Başhekim Kamil Gürel, gece gündüz demeden çalıştıklarını, tıp teknolojisinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerinde hizmet verdiklerini anlattı.

Gürel, yaşanan şiddet olaylarından sağlık çalışanlarının duyduğu tedirginliği dile getirdi.

Konuşmanın ardından hastane çalışanları bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Çankırı Karabük Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title