Haberler

Siemens, Radyoloji Kongresi'nde Pek Çok Çözümü İle Yer Aldı

Güncelleme:

Siemens Sağlık, TürkRad2014 Kongresi'nde ölümcül hastalıkların erken teşhisinde çok önemli rol oynayan görüntüleme cihazlarından testlere kadar pek çok farklı ürün ve çözümü içeren portföyü ile yer aldı.

Radyoloji alanında Türkiye'nin en büyük etkinliği olan Ulusal Radyoloji Kongresi bu yıl 35. kez gerçekleştirildi. 11-15 Kasım tarihlerinde Antalya WOW Topkapı ve Kremlin otellerinde düzenlenen TürkRad2014 Kongresi'nin bu yılki ana konusu, "Tuzaklar ve Yanılgılar"; özel odak konuları ise "Radyografi" ve "Raporlama" oldu.

Siemens düşük radyasyon dozu, yüksek zamansal çözünürlük ve hasta konforu odağında geliştirdiği çözümlerin yer aldığı geniş ürün portföyü, yeni çözümleri, uzman ekibi ve şirketin sağlık sektörüne bakışını yansıtan "Radyolojideki Eviniz: Güvenli ve Rahat" sloganıyla TürkRad2014 Kongresi'nde yer aldı.

Mammografideki yeni modeller ve düşük dozdaki gelişmeler de Siemens standındaydı

Radyasyon temelli alanlarda ve pediatrik görüntülemede Siemens'in öncelikleri arasında yer alan düşük doz konusunda kaydedilen gelişmeler, TürkRad2014'teki Siemens standında uzmanlar tarafından aktarıldı.

Hasta konforunu klinik tanı güvenilirliği ile birleştiren 70 cm geniş gantrili 1.5T/3T Magnetom MR ailesinin incelenebileceği Siemens standında aynı zamanda QuietSuite özelliğini farklı sekanslarda test etme imkanı da bulundu.

Batın görüntülemeyi hızlandırırken görüntü kalitesini de artıran ve batın görüntülemeyi yeni bir boyuta taşıyan TWIST-VIBE ve StarVIBE sekanslarının dahil olduğu FREEZEit sekans ailesinin yanı sıra tek bir nefes tutma süresinde girişimsel olmayan bir çözüm sunan karaciğer analiz paketi LiverLab çözümü de etkinlikte ziyaretçilerle buluştu.

Ziyaretçiler Siemens standında düşük doz ile üstün görüntü kalitesini klinik rutine getiren Somatom Force Bilgisayarlı Tomografi cihazından hibrit ameliyathane çözümlerine, kombo anjiyo modellerinden yeni organ protokollerine kadar pek çok gelişmeyle ilgili bilgiye eriştiler.

Anjiyografi ürünlerinde de düşük radyasyon dozu ve yüksek görüntü kalitesine önem veren Siemens, standında bu iki alanda çok yüksek performansa sahip iki yeni ürün grubu Artis Q ve Artis Q.Zen anjiyografi sistemlerinin teknolojik farklılıkları ile ilgili bilgiler sundu. Yeni Gigalix X-Işın tüpü ile hem klasik hem de 3 boyutlu anjiyografik görüntülemede çok yüksek görüntü kalitesi sağlayan, sektörün en yüksek performanslı anjiyografi cihazları Artis Q serisinin yanı sıra, Artis Q.Zen sistemlerinde ultra düşük dozda görüntüleme sağlayan yeni kristal silikon (Crystalline Silicon) dedektör teknolojisi ile ilgili detaylı bilgiler Siemens standında verildi.

Kadın sağlığı özelinde mammografideki yeni modeller ve syngo.via yazılımının VA30 versiyonun avantajları hakkında detayları öğrendiler. Bağımsız KLAS raporlamasında "Best inKLAS 2014-General Imaging" ödülünü alan üst düzey Renkli Doppler Ultrasonografi modeli Acuson S3000 ve sektörde kablosuz prob teknolojisi ile enfeksiyon riskini minimize eden tek portable ultrason Acuson Freestyle modelleri de Siemens standında yer aldı. Ayrıca Nükleer Tıp alanında dünyada ilk xSPECT teknolojili Symbia Intevo SPECT CT cihazı da Radyoloji Kongresi'nde bulunan Siemens ürünleri arasındaydı.

Ayrıca kongre esnasında Türk Radyoloji Derneği'nin desteğiyle düzenlenen Siemens Radyoloji Ödülü de sahibini buldu. Dr. Alpaslan Yavuz'a ödülünü Siemens Sağlık Görüntüleme Sistemleri Pazarlama Müdürü Mehmet Ayçin takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antalya Türkiye Siemens Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title