Haberler

Siemens Healthineers İnovasyonun Merkezine Yolculuk:

Güncelleme:

Türkiye'de de bulunan Innovation Think Tank aracılığıyla Siemens Healthineers, inovatif düşünceleri gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi'yle birlikte düzenlenen İnovasyon Yönetimi ve Liderlik Sertifika Programı (IMLEAP) en yeni çalışmalar arasında yer alıyor.

Türkiye'de inovasyon alanında gençlere fırsat yaratmak amacıyla Siemens Healthineers tarafından kurulan Innovation Think Tank platformu (ITT), interdisipliner bir yaklaşımla inovatif düşünceleri gerçekliğe dönüştürüyor. Bu platformda öğrenciler, İstanbul Teknopark'taki Siemens Ar-Ge mühendislerinin görev yaptığı ITT'de bir araya gelerek disiplinler arası proje takımlarında mühendislik, ürün tasarımı, deney, hızlı prototip üretim, test gibi alanlarda çalışabiliyor.

ITT aracılığıyla düzenlenen en önemli projelerden biri olan İnovasyon Yönetimi Sertifika Programı Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Siemens Healthineers işbirliği içinde gerçekleştiriliyor. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen İnovasyon Yönetimi Sertifika Programı, Almanya'da gerçekleşen Innovation Research Lab 2016 ödül töreninde Siemens Healthineers Türkiye'ye "En İnovatif ITT (Innovation Think Tank) Ekibi" ödülünü kazandırmıştı.

İkincisi 14 Kasım 2016'da başlayan ve tüm üniversite öğrencilerine açık olan Program, bu yıldan başlayarak "IMLEAP: İnovasyon Yönetimi ve Liderlik Sertifika Programı" adı altında Boğaziçi Üniversitesi – Siemens Healthineers işbirliğinde her yıl düzenlenecek 5 aylık bir program olarak tasarlandı. Siemens Healthineers Innovation Think Tank Kurucusu ve Global Direktörü Sultan Haider ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Acar'ın direktörlüğünde, Siemens Healthineers Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi TTO tarafından yürütülen IMLEAP programına bu sene 25 farklı üniversiteden 262 başvuru yapıldı. Programın 2017'den itibaren ülke genelinde farklı üniversitelerde düzenlenecek etkinliklerle yayılması yolunda çalışmalar devam ediyor.

Programın açılış töreninde bir konuşma yapan Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Şevket On, ITT ekibinin başarılı projelerinden gurur duyduğunu vurguladı. Açılışta söz alan Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Günay Anlaş da Siemens'in Türkiye'deki 160 yıllık deneyimi ile Boğaziçi Üniversitesi'nin 1863'ten bu yana köklü bir eğitim kurumu olarak faaliyet göstermesini özdeşleştirerek, bu işbirliğinin çok verimli ve anlamlı olduğunu ifade etti.

Program kapsamındaki yüz yüze eğitimler 14-18 Kasım 2016 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Katılımcıların kurdukları takımların biri akademik olmak üzere iki mentoru bulunuyor. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri Hamdi Torun, Burçin Ünlü, Suzan Üsküdarlı, Esin Öztürk Işık ve Evren Samur'un akademik mentorluk yaptığı programa, Siemens Healthineers Türkiye'den de Efsun Keçe Saraç, Gürdal Şahin, Enis Sonemel, Erdem Alptekin ve Mehmet Mustafa Ayçin mentor olarak katkıda bulunuyor.

Oluşturulan proje takımları, eğitim ve mentorluk süreçleri tamamlandıktan sonra, 17 Mart 2017'de jüri karşısına çıkacak ve jürinin kararının ardından Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de düzenlenecek tören ile ödüller sahiplerini bulacak. Kazanan proje, Temmuz ayında Erlangen'de yapılacak Innovation Research Lab Exhibition etkinliğinde sunulacak.

IMLEAP, İnovasyon Yönetimi ve Liderlik Sertifika Programı, sonunda katılımcılar "İnovasyon Yönetimi Sertifikası" alırken, önceki programa da katılmış olanlar ayrıca "İnovasyon'da Liderlik Sertifikası" almaya hak kazanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Siemens Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title