Haberler

Sidemir İşçileri 'Kayyum' Eyleminde Destek Bulamadı

Sivas Demir-Çelik İşletmeleri (SİDEMİR) işçileri kapanan fabrikanın yeniden açılması, üretime başlaması ve kayyum atanması için dün başlattıkları eylemi sürdürdü. İşçiler yeterince destek bulamadığı için eylemi erken bitirmek zorunda kaldı.

2004 yılında özelleştirildikten sonra Erol Evcil tarafından işletilmeye başlanan SİDEMİR fabrikasında maaşlarını düzenli alamadıkları için sürekli eylemlerle gündeme gelen işçiler, fabrika yönetiminin devlete ve çeşitli kurumlara borçlarını ödeyemediği için Şubat ayında üretimi durdurarak fabrikayı kapatmasının ardından işsiz kaldı. Fabrikaya kayyum atanması için dün eylem başlatan işçiler bugün yine kent meydanında toplandı. Fabrikada çalışan 650 işçiden 50 kişi eyleme gelince bazı işçiler gelmeyen arkadaşlarına tepki göstererek eylemi erken bitirdi.

İşçiler adına açıklama yapan Yılmaz Çetin, "Şu anda elim ayağım titriyor. Sivas'ta özellikle Demir-Çelik'te sendikacılık yapmak gerçekten zormuş. Uyuyan Sivas halkını uyandıralım, Sivas'ta yapılan Demir-Çelik'e, Dikimevi'ne, askeri hastaneye olsun buradan giden bazı yerleri dile getirelim istedik. Dün eylemimize başladık. Tabi öncelik bizim için Demir-Çelik fabrikasıydı. Ama olmuyor şu anda karşınızda yenilen bir sendikacı görüyorsunuz. Kendimi zor tutuyorum. Yazıklar olsun 650 kişi dedik. Hakkını arayan burada 50 kişiymiş. Gelmeyen arkadaşlara da yazıklar olsun demek ki herkes halinden memnun. Sivas halkına, milletvekillerine de yazıklar olsun" dedi.

Açıklamanın ardından eylemi sonlandıran işçiler olaysız bir şekilde dağıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Demir Çelik Erol Evcil Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title