Haberler

Side Belediyesi'nden Okullara Akıllı Tahta

Side Belediyesi, beldede bulunan 3 okula ikişer adet "akıllı tahta" hediye etti.

Side Belediyesi, beldede bulunan 3 okula ikişer adet "akıllı tahta" hediye etti.

Side'deki Ali İhsan Barut İlköğretim Okulu, Kemer Fatma Turgut Şen İlköğretim Okulu ve Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi'ne, Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar'ın talimatıyla "Akıllı Tahta" olarak bilinen "İnteraktif Yazı Tahtası" verildi.

Ali İhsan Barut İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kocabaş, teknoloji sayesinde okullardaki eğitim kalitesinin hatırı sayılır biçimde arttığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar'a, okulumuza ve çocuklarımıza sundukları bu değerli katkıdan dolayı teşekkür ederim. Etkileşimli yazı tahtaları öğrencilerimizin derse odaklanmasını kuvvetlendirirken, öğretmenimizin de dersi daha etkin biçimde anlatmasını sağlıyor. Bu araçların, Side bölgesindeki okulların bütün dersliklerinde yer almasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yaparak girişimlerde bulunuyoruz. 1 yıl içinde, okulumuzda bulunan 25 dersliğin her birine interaktif yazı tahtası yerleştirmeyi hedefliyoruz.

Derse odaklanmayı kolaylaştıran interaktif yazı tahtaları, dersleri öğrenciler için eğlenceli hale getirerek katılımı arttırıyor. Öğrenciler, ders kitaplarındaki alıştırmaları tahta üzerinde, dokunarak çözebiliyorlar. Küçük yaştaki öğrenciler, eğitsel oyunlar sayesinde hem eğlenip hem öğreniyorlar."

Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Side'deki okulları ziyaret etmişti. Okul müdürleri, ziyaretler esnasında Başkan Uçar'la görüşme yaparak, dersliklerde kullanılmak üzere akıllı tahta ihtiyacı olduğunu bildirmişlerdi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title