Haberler

Şiddetten Kaçtı, 2 Kızıyla Yokluk İçinde Yaşıyor

Zonguldak'ta, şiddet gördüğü eşinden 2 ay önce boşanan 28 yaşındaki Hülya Polat, 4 ve 8 yaşındaki kızlarıyla, kayınpederine ait inşaatı henüz tamamlanmayan elektrik ve suyu olmayan evin bir odasında yaşıyor.

Zonguldak'ta, şiddet gördüğü eşinden 2 ay önce boşanan 28 yaşındaki Hülya Polat, 4 ve 8 yaşındaki kızlarıyla, kayınpederine ait inşaatı henüz tamamlanmayan elektrik ve suyu olmayan evin bir odasında yaşıyor.

Hülya Polat, 8 yıl önce Manisa'nın Soma İlçesi'nde askerlik yapan Zonguldaklı Bayram T. ile tanışıp evlendi. Hülya Polat, sürekli alkol alarak kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği eşinden 2 ay önce boşandı. Hülya Polat, şimdi iki kızıyla yokluk içinde yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Sokaklarda mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan Hülya Polat, sadece kaba inşaatı tamamlanan kayınpederine ait 2 katlı evin alt katında, iki kanepe, soba ve halı bulunan odada yaşıyor.

Mendil satmasının yanında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan her ay 100 lira destek aldığını belirten Hülya Polat, elektrik ve suyu olmayan bu tek odada yaşadığını söyledi. İlkokul 2'nci sınıf öğrencisi olan büyük kızının mum ışığında ders çalıştığını anlatan Hülya Polat, şöyle konuştu:

"Eşimle geçinemiyorduk. Sürekli alkollü geliyor ve beni dövüyordu. Bu yüzden boşandık. Kayınpederime ait inşaatın tek odasına yerleştik. Çocuklarımla ayakta durmaya çalışıyorum. Ama çok zorlanıyorum. Elektrik, su yok. Odun, kömür yok. Kızım okuldan geliyor, hava kararmadan ödevlerini yapmaya çalışıyor. Akşam karanlığına kaldığında mum yakıyoruz. Tek isteğim evimin yapılması. Ev tamamlanmadığı için bir odada kalıyoruz. Bütün zorluklara rağmen çocuklarımı okutmak, onlara iyi bir gelecek hazırlamak istiyorum." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hülya Polat Zonguldak Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title