Haberler

Şiddetli Yağış Osmancık'ta Sele Neden Oldu

Çorum’un Osmancık ilçesi ve çevresinde meydana gelen şiddetli yağış sonrası oluşan sel korkulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Çorum'un Osmancık ilçesi ve çevresinde meydana gelen şiddetli yağış sonrası oluşan sel korkulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Akşam saatlerinde Gecek Köyü çevresinde dolu olarak başlayan yağış gecenin ilerleyen saatlerinde sağanak yağışa dönüşünce sel meydana geldi.

Sel sularının getirdiği ot ve çalı parçalarının menfezleri tıkaması sonucu D-100 karayolunun bazı bölgelerinde sel baskını yaşandığı, küçük araçlardan bazılarının ise sel suları içinde mahsur kaldı. Bir süre araç trafiğine kapanan D-100 karayolundaki trafik akışı yağış şiddetinin ve sel sularının azalmasının ardından kontrollü olarak tekrar verilmeye başlandı.

Osmancık şehir merkezinde Tillim çayından gelen sel sularının biriktiği alanda D-100 Karayolu kenarındaki dükkan sahipleri geçtiğimiz sene yaşanan sel baskınından sonra yine aynı şekilde dükkanlarını sel sularının basmasından endişelenerek korkulu anlar yaşadılar.

Belediye ekipleri kısa sürede sel baskını yaşanma ihtimali olan bölgeleri kontrol edip, tıkanan menfezlerin ağzını açarak sel sularının tahliyesini gerçekleştirdiler. Alınan tedbirler neticesinde ilçe merkezinde yaşanan sağanak yağış ve selden dolayı her hangi bir can kaybı, hayvan telefi ve büyük çaplı bir zararın olmadığı öğrenildi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmancık Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title