Haberler

Şiddetli Yağış

Denizli'de şiddetli yağış- Honaz, Kale, Acıpayam, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle tarım alanları su altında kaldı Denizli'de iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle Honaz, Kale, Acıpayam, Sarayköy ve Tavas ilçesinde tarım alanları su altında kaldı, bazı ev ve iş yerleri zarar gördü.

Denizli'de şiddetli yağış- Honaz, Kale, Acıpayam, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle tarım alanları su altında kaldı Denizli'de iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle Honaz, Kale, Acıpayam, Sarayköy ve Tavas ilçesinde tarım alanları su altında kaldı, bazı ev ve iş yerleri zarar gördü.İl genelinde iki gündür etkili olan ve zaman zaman şiddetini artıran sağanağın ardından Honaz ilçesi Kocabaş Mahallesi'nde Aksu deresi taştı, dere çevresindeki evleri su bastı ve bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Evlerin sel sularından etkilenmemesi için mahalle çevrelerine iş makineleriyle topraktan set yapıldı.Mahalle içinden geçen tren yolu hemzemin geçide çamurlar dolması nedeniyle tren seferleri gecikmeli sağlanabildi. Meteoroloji yetkilileri, Denizli'de iki gündür aralıksız devam eden şiddetli yağışta, metrekareye 77 kilo 20 gram yağış düştüğünü kaydetti.Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, tarım arazilerinde inceleme başlatırken, Kocabaş, Dereçiftlik mahallelerinde bin dekar tarım alanının yağıştan olumsuz etkilendiği belirtildi.Kocabaş Mahallesi sakini Hasan Duran, yağışın akşam saatlerinde şiddetini artırdığını, kendisi gibi birçok çiftçinin arazilerinin su altında kaldığını kaydetti. Evi su altında kalan Emir Ayşe Bilgin komşularının sayesinde evden çıkabildiklerini ve eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyledi. - Yağışlar Kale ve Acıpayam'da da etkili olduKale ilçesinde etkili olan sağanak sonucu bazı mahallelerde taşkın meydana geldi tarım arazileri zarar gördü.Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, şiddetli yağışın ilçenin altyapısına zarar verdiğini Kayabaşı, Çakırbağ ve Alanyurt mahallelerinde bazı evlerin yağış nedeniyle tehlike altına girdini ifade etti.Alanyurt Mahallesi sakinlerinden yağmur sularının neden olduğu sel nedeniyle gece nöbet tuttuğunu belirterek, suyun aktığı alan ile evi arasına iş makineleri ile malzeme konulması için kaymakamlığa başvurduğunu söyledi. Acıpayam'da Dalaman çayının taşması sonucu Kelekci, Gölcük ve Alcı mahallelerinde tarım arazilerini su bastı, Çakır ile Ören mahallelerini bağlayan Dalaman çayındaki beton köprü çöktü. Tavas ilçesinde Sarıabat ve Altınova mahalleleri su altında kaldı.Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, şiddetli yağışların sebebiyet verdiği su baskınlarına karşı belediye olarak tüm imkanları kullandıklarını ifade etti.Akyol, "Bilhassa Sarabat mahallesinde mahalle girişinden itibaren olduğu gibi su altında kaldı, belediyemiz ekiplerinin müdahalesi sonucu mahalle girişindeki köprü yıkılarak suların tahliyesi gerçekleştirilmeye çılışılıyor. 7 evi su bastı fakat can kaybı yaşanmadı. Belediye personeli ve vatandaşlar sular altındaki ahırlardan hayvanları kurtardı" dedi.Sarayköy'de de Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu Sığma ve Adaköy'de tarım arazileri sular altında kaldı. ...

Kaynak: AA / Güncel

Acıpayam Denizli Tavas Honaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title