Haberler

Mersin'de Şiddetli Rüzgar Seralara Zarar Verdi

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesinde, bir hafta etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle 20 dekar alandaki seraların zarar gördüğü bildirildi.

Erdemli ilçesinde, bir hafta içinde şiddetli rüzgar nedeniyle 20 dekar alanda kurulu seraların zarar gördüğü bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Türker, yaptığı açıklamada, Çiriş, Kayacı, Gücüş, Arslanlı, Hüsametli ve Koyuncu mahallelerinde bulunan toplam 20 dekar alandaki seraların şiddetli rüzgardan etkilendiğini ifade etti. Zarar gören seralarda ekiplerin yaptığı ilk belirlemelere göre yaklaşık 200 bin liralık hasarın meydana geldiğini belirten Türker, şunları kaydetti: "Fırtına, sel ve diğer doğal afetlerde meydana gelen zararların karşılanması için üreticilerin ürünlerini sigortalatması lazım. Serasını ya da tarladaki ürününü sigortalatmak isteyen vatandaşımıza devlet yüzde 50 destek veriyor. Üreticilerimizin bu tür afetlerde zarar görmemesi için ürünlerini ve seralarını sigortalatmalarını istiyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Türker Arslanlı Erdemli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title