Haberler

Şiddetli Poyraz Palamutun Fiyatını Uçurdu

Tüm denizlerimizde 15 Nisan'da başlayan balık avı yasağının 31 Aralık gece yarısı sona ermesiyle birlikte, Kocaeli'deki Ereğli, Kandıra'nın Kefken ve Bağırganlı limanlarında bulunan tekneler gece yarısı denize açılarak ağ attı. Ancak özellikle avın ilk gecesi palamut yatağı olan Karadeniz'de şiddetli poyraz esmesi nedeniyle birçok tekne ağ atmadan geri döndü, ağ atanların bir kısmı boş bir kısmı da çok az balıkla döndü. Balık az olunca da bir palamut 15 liraya tezgaha düştü. Yeni av sezonunun başlaması nedeniyle Karamürsel Belediye Başkanlığı tarafından Ereğli limanında tören düzenlendi. Törene Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Coşar Özler, Ereğlili balıkçılar ve Ereğli halkı katıldı. Ereğli Limanı yanındaki çay bahçesinde düzenlenen törende Kuran-ı Kerim okundu, ardından yapılan dua ile balıkçıların bereketli bir av sezonu geçirmeleri dileğinde bulunuldu. Buradaki tekneler daha sornra marmara'ya açıldı.

PALAMUT TANE 15 LİRA

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Karadeniz sahilindeki Kefken ve Bağırganlı balıklı limanlarından İzmit Balık Haline az balık gelince tezgahlardaki fiyatlar ilk günden tavan yaptı. Palamutun tanesi 15 TL'ye tezgaha indi. Balıkçılardan Hamdi Bineklioğlu, dün gece karadeniz'de şiddetli poyraz olduğu için teknelerin bir bölümü denize açılmadığını, açılanların bir kısmı ağ atmadan geri dönerken bir kısmının da çok az balıkla döndüğünü söyledi. Bineklioğlu, "Şiddetli esen poyraz nedeniyle tekneler istedikleri gibi ağ atamadı. Kıyıya tekneler az balıkla döndü. Palamut da az tutulunca fiyatı inanılmaz yükseldi. Önümüzdeki günlerde palamut ve diger balıkların fiyatlarının düşüceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu. BALIK BOLLAŞACAK FİYATLAR DÜŞECEK

Balıkçı Mehmet Balcı önümüzdeki günlerde balığın bollaşacağını ve fiyatların da düşeceğini söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: "Hava şartları nedeniyle balıkçılar ilk gece sıkıntı yaşadı. İlk gün olduğu için ve az balık çıktığı için fiyatlar yüksek. Ama önümüzdeki günlerde balığın bollaşacağını ve fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz."

BALIK FİYATLARI ŞÖYLE

Bugün İzmit balıkpazarın7adi tezgahtaki balık fiyatları şöyleydi: Palamut tane 5Tl, İstavrit kilo 15-20 Tl, Çupra kilo 18-20 Tl, Levrek 18-20 Tl, Sardalya kilosu 15 Tl, Yerli Somon kilo 15 Tl, İthal Somon kilo 32 Tl, Alabalık tane 3-5 Tl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karamürsel Karadeniz Kandıra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title