Haberler

Şiddetli Dolu Yağışı Saruhanlı'da Zarara Neden Oldu

Saruhanlı ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışında tarım arazilerinde zarar meydana geldi.

Saruhanlı ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışında tarım arazilerinde zarar meydana geldi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, dolu yağışı sonrası ilçedeki tarım alanlarda incelemelerde bulunduklarını ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yaklaşık 20 dakika etkili olan yağışta fındık tanesi büyüklüğünde dolu yağdığını belirten Okur, dolunun ilçe merkezi, Gökçeköy Beldesi ile Azimli, Akpak, Koyuncu ve Tirkeş köylerinde etkili olduğunu belirtti. Azimli ve Akpak köylerindeki zeytin arazilerinin, Tirkeş köyünde de tütün fidanı ocaklarında hasar tespit edildiğini ifade eden Okur, "Yaptığımız inceleme ve araştırmalara göre zeytin alanlarında yüzde 50-60 arasında bir zarar ortaya çıktı. Fındık tanesi büyüklüğünde yapan dolu, 20 dakika kadar sürdü. Bu da meyve verecek olan zeytin dallarında kırılmalara ve yaprakların dökülmesine neden oldu. Bunun yanı sıra tütün fidelerinin yetiştirildiği ocaklarda da büyük hasarlar var. Bu Allah'ın bir takdiridir. Yapılabilecek bir şey yok. Ancak bizim üreticiler olarak bu tür doğal afetlere karşı ürünlerimizi tarım sigortası ile garanti altına almamız gerekiyor. Yapılabilecek en mantıklı önlem bu diye düşünüyorum" dedi.

Akpak Köyü Muhtarı Ahmet Gökmen ise, köydeki yaşlı vatandaşların ifadesine göre bu yörede yıllardır bu şiddette ve uzun süreli dolu yağışının olmadığını kaydetti. Gökmen, "Bölgemizde her yıl dolu yağar. Ancak bu yılki çok farklıydı. Hem uzun süreli yağdı, hem de dolu taneleri kimi yerlerde fındık, kimi yerlerde de ceviz büyüklüğünde yağdı. Arazilerimiz zarar gördü. Zeytin ve tütün fidelerinde hasar oluştu. Bağlar henüz uyanmadığı için bağlarda bir sorun yok" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Saruhanlı Aydoğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title