Haberler

Şiddetin Susmadığı Bağdat'ta "Şiddete Hayır Koşusu"

Irak'ın başkenti Bağdat'ta "şiddete hayır koşusu" düzenlendi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta "şiddete hayır koşusu" düzenlendi.

Bağdat'ın Dicle Nehri kıyısında bulunan Ebu Nuas Caddesi'nde başlayan koşuya profesyonel atlet ve halktan oluşan yaklaşık 800 kişi katıldı.

Katılımcılar bu etkinlikle, terör ve şiddet olayları ile gündeme gelen Bağdat'tan dünyaya "barış mesajı" vermek istediklerini belirtti.

AA muhabirine konuşan Iraklı akademisyen Dr.Şeda Cuma, bu yılki koşuya Bağdat'ın Karrada semtinde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden geçen yılın şampiyonu olan arkadaşı Adil Yoro adına katıldığını söyledi.

"Terör, arkadaşımızı bizden aldı ama onun arkasından binlercesi doğuyor." diyen Cuma, "Arkadaşımız, barış için koşardı ve barış için de canından oldu. O, ölmedi bugün bizimle burada barışı haykırarak yine koşacak. Adil, her hafta düzenlediğimiz 'barış ve reform' gösterilerine de katılırdı. Gösterilerde taşınan barış içerikli pankartları o hazırlardı." ifadelerini kullandı.

Cuma, terör saldırısında hayatını kaybeden geçen yılın şampiyonu Yoro'nun posterini açarak, "barış, barış" sloganı attı.

"Barışın kaynağıyız"

Maratona katılan Ammar Nuaymi isimli Iraklı da "Bağdat'tan tüm dünyaya ve teröre ' Irak ve Iraklılar barış ve güvenliğin kaynağıdır' mesajı vermek istiyoruz. Irak eski çağlardan beri barış ve huzurun yeri olmuştur." diye konuştu.

Nuaymi ayrıca etkinliğin bir diğer hedefinin de "ülkedeki milis hakimiyeti ile azınlıklara yönelik şiddet ve dışlayıcı politikalara dikkat çekmek" olduğunu ifade etti.

Bağdat'ta 12 ila 60 yaş arası kişilerin katıldığı etkinlikte 3, 9 ve 21 kilometre mesafeleri koşuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Dicle Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title