Haberler

Şiddet Mağduru Özbek Kadına Yeni Rapor; Kocaya Gözaltı

Güncelleme:

Adana'da bulaşık yıkama meselesi nedeniyle eşi tarafından dövülen Shakhnazahon L.'ye Aile İçi Suçlar Bürosu sahip çıktı. Başsavcılık talimatıyla yeniden rapor aldırıldı, dayakçı koca tekrar gözaltına alındı.

Adana'da bulaşıkları makinede yıkama meselesi nedeniyle eşi Nusret L. (51) tarafından dövülen 32 yaşındaki Özbekistan asıllı Shakhnazahon L.'ye Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Suçlar Soruşturma Bürosu sahip çıktı. Başsavcılık talimatıyla yeniden aldırılan raporda, önceki raporun aksine vücudunda kırıklar oluştuğu tespit edilen kadının serbest bırakılan kocası, tekrar gözaltına alındı.

Merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'nde Nusret L., bulaşıkları makinaya yerleştiren Özbekistan asıllı eşi Shakhnozakhon L.'ye tabakları elinde yıkamasını söyledi. Bu yüzden tartışma çıkınca Nusret L., kafa attığı eşini tekme ve yumrukla dövdü. Gözleri moraran ve görme kaybı yaşayan kadına 'hayati tehlike yoktur, lezyonlar basit tıbbi müdahale ile giderilebilir' şeklinde rapor verildi. Gözaltına alınan şüpheli koca, sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.

KIRIKLAR VAR

Özbek kadının yardım çığlığı ve mağduriyetine hassasiyet gösteren Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu harekete geçerek, dosya yeniden ele alındı. Savcılıkça yapılan incelemede, Adana Devlet Hastanesi ile Adli Tıp Birimi'nden alınan iki rapor arasındaki çelişkilerin giderilmesi için, detaylı muayene yapılarak tekrar rapor alınması sağlandı. İlk raporun aksine, alınan 3'üncü raporda Özbek kadının vücudunda kırıklar bulunduğu, yaralarının da basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde olduğu saptandı. Daha sonra, mağdur kadının Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne bağlı Kadın Sığınma Evi'nde sosyal hizmet uzmanı ile görüştürülerek risk durumu değerlendirip rapor alındı.

ŞÜPHELİ KOCA YENİ DELİLLER ÜZERİNE GÖZALTINA ALINDI

Kadın ile şüpheli koca arasında daha önce yaşanan olayların tanığı olan çok sayıda kişinin de ifadesine başvuruldu. Ayrıca 5 ay önce, şüpheli koca Nusret L.'nin dövmesi sonucu, düşük yaptığı belirtilen Shakhnozakhon L. ile ilgili Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ndeki raporlar da dosyaya eklendi. Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı da, mağdur kadının, sosyal hizmet uzmanı eşliğinde yeniden ifadesini aldı. Şüpheli kocasının pasaportuna el koyduğunu söyleyen kadının, kişisel eşyalarının polis marifetiyle alınması için Aile Mahkemesi'nden de karar alındı. Ayrıca mağdur kadın hakkında, can güvenliğinin sağlanması için Adana Valiliği'ne yazı yazılarak yakın koruma verilmesi talep edildi. Alınan adli tıp uzmanı raporu ve yeni delillerin elde edilmesi sonucu, Savcılığın talimatı ile serbest bırakılan şüpheli koca Nusret L. tekrar gözaltına alındı.

'RAPORLARI ADLİ TIP VERSİN' TALİMATI

Öte yandan, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, bundan sonra aile içi şiddet olaylarında şiddete maruz kalan mağdurların raporlarının net ve gerçeği yansıtır şekilde olması açısından, devlet hastanelerinde değil adli tıp uzmanları tarafından muayenesinin yapılması ve muayene sırasında fotoğraflarının çekilerek hazırlanacak raporun dosyaya koyulmasına yönelik Adana Valiliği'ne yazı yazıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Cumhuriyet Başsavcılığı Adana Valiliği Özbekistan Seyhan 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title