Haberler

Şiddet Mağduru Otizmli Çocuktan Bir "Şampiyon" Doğdu

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir özel eğitim merkezinde öğretmeninden şiddet gördükten sonra anneleriyle İzmir'e taşınan otizmli iki kardeşten Ata Sinan Koçbeker, atletizmde Ege Bölgesi birinciliği ve Türkiye ikinciliği elde ederek, sporla adeta hayata yeniden sarıldı.

EFSUN YILMAZ - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir özel eğitim merkezinde öğretmeninden şiddet gördükten sonra anneleriyle İzmir'e taşınan otizmli iki kardeşten Ata Sinan Koçbeker, atletizmde Ege Bölgesi birinciliği ve Türkiye ikinciliği elde ederek, sporla adeta hayata yeniden sarıldı.

İzmir'deki özel eğitim merkezinde müzik ve spor eğitimi de alan kardeşlerden Ata Sinan Koçbeker (21), 3 bin ve 5 bin metre koşularında önce Ege Bölgesi'nde dereceler aldı.

Ege ve Trakya bölge seçmelerinde birinci olan Ata Sinan, Adana'da geçen hafta düzenlenen Otizmli Bireyler Atletizm Yarışması'nda Türkiye ikincisi oldu.

"Güle oynaya okula gidiyorlar"

Eşinden ayrıldıktan sonra, otizmli iki çocuğuna iyi hayat sunabilmek için 8 yıldır mücadele veren Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, AA muhabirine, çocuklarının İzmir'de mutlu olduğunu söyledi.

Oğulları Ata Sinan ve Bumin Yılmaz Koçbeker'in (19) eskiden korktuğunu ve huzursuzluk duyduğunu belirten Öğmegül, yeni hayatlarında iki oğlunun da eskisinden başarılı olduğunu ifade etti.

Çocuklarının, Sakarya'dayken okula yaklaşınca krizler geçirdiğini anlatan Öğmegül, "Bir sorun olduğunu hissetmiş ve İzmir'e taşınmıştım. Sonra da şiddet görüntüleri internette paylaşılmış. Burada ikisi de güle oynaya okula gidiyor, o yüzden daha başarılılar. Müzik aletleri çalmaya başladılar" diye konuştu.

Öğmegül, küçük oğlunun öğretmeninden dayak yediği, büyük oğlunun ise bu şiddet sahnelerine zorla tanık ettirildiği günleri geride bıraktığını dile getirdi.

Otizmli bireylerin eğitiminde disiplinin çok önemli olduğunu vurgulayan Öğmegül, "Bu disiplini de yeni hayatımızda yakaladık. Hayatlarının iyi gideceğine, başka otizmli çocukların ailelerine de umut vereceklerine inanıyorum" dedi.

Çocuklarına şiddet uygulayan öğretmen ile Sapanca'daki özel eğitim merkezi ve merkezin yetkilileri hakkında sistematik eziyet suçlamasıyla dava açtığını anımsatan Öğmegül, başka otizmli bireylerin de şiddete maruz kalmaması için hukuki mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Öğmegül, sorumlular hakkında bir süre önce Sapanca Asliye Hukuk Mahkemesinde manevi tazminat davası da açtığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Sapanca Sakarya izmir ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title