Haberler

Şiddet Korkusuyla Evden Kaçan Kız Korumaya Alındı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da erkek arkadaşlarıyla telefonda konuştuğu için ailesinden şiddet gördüğünü öne süren genç kız, akşam saatlerinde evden kaçarak polis merkezine sığındı.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, erkeklerle telefonla konuştuğu için ailesinden şiddet gören genç kız, yeniden telefonu bulununca evden kaçarak polise sığındı. Anne, amca ve kardeşinin kendisini daha önce döverek ve köye göndererek cezalandırdığını, yeniden şiddet göreceği veya öldürüleceği korkusuyla evden kaçan K.N. devlet korumasına alındı.

POLİS MERKEZİNE SIĞINDI

Kale Mahallesi'nde oturan 18 yaşındaki K.N., dün akşam saatlerinde polis merkezine başvurdu ve ailesinden şiddet gördüğünü ve öldürülmekten korktuğunu söyleyerek yardım istedi. Babasının 2 yıl önce öldüğünü ve yalnız kaldığı dönemde sosyal medyadan tanıştığı bir erkekle telefonla sohbet etmeye başladığını ifade eden K.N., polise verdiği ifadede şunları söyledi:

"BİR ÇUVALA KOYUN GÖLE ATIN GİTSİN"

"Bu yılın ilk günlerinde telefonla konuştuğumu ailem öğrendi. Annem, amcam ve erkek kardeşim beni bir odaya kapatarak dövdü ve telefonu aldı. Annem; 'bunu bir çuvala koyun ve göle atın gitsin' dedi. Amcam ise yaşı 18'den küçük olan kardeşime 'bunu öldür, gir içeride yat' dedi. Bu olaylardan sonra beni ismini bilmediğim bir köye götürdüler ve geçen haftaya kadar oradaki akrabalarımızın yanında zorla tuttular. Geçen hafta yeniden Siverek'teki eve getirdiler. Burada bir arkadaşım aracılığıyla telefon aldım ve kardeşim beni konuşurken yakaladı. Beni yeniden dövmeleri, hatta öldürmelerinden korkunca evden kaçarak buraya geldim. Yeniden eve dönmek istemiyorum."

KORUMA ALTINA ALINDI

Alınan ifade sonrası polisin bilgilendirdiği Cumhuriyet Savcısı, şiddet görme ve öldürülme korkusu yaşayan K.N.'nin koruma altına alınmasına karar verdi ve genç kız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait bir kuruma yerleştirildi. Genç kızın annesi G.N., amcası A.N. ve kardeşi R.N.'nin ise ifadesinin alınarak haklarında 'Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet' suçundan yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

HulyamobilWeb@haberler.com:

Ne kadar ilgisizse ailesi bu kizda ilgiyi disarda aramis belliki.keske doveceklerine oturup konussalardi bi cozum bulsalardi simdi iyimi oldu. Bide anne nasil bi anneyse oldurun diyo öldürmek ne kadarda siradan olmus ya boyle insanlarin gozunde artik bu cahillikten de öte

5
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

onun ailesinin kıza yaptığını sana yapmalı siverekli

2
3
yanıtYanıtla
hmobilWeb@haberler.com:

Madem dovmusler madem korkuyorsun ne diye yine telefon aliyorsun...bide utanmadan erkeklerle konusuyorum diyor edepsiz sey...olumu bile goze alip tekrar ayni hatayi yapiyor illede erkeklerle konusman sartmiydi olurmuydun konusmasaydin...tipki atin olumu arpada olsun der misali..erkeksiz duramiyorum der gibi rahatca soyluyor pislik..

2
0
yanıtYanıtla
Bahattin:

Ah be kızım evet kızıyorsun ama belki de senin başına daha kötü şeylerin gelmesini engellemeye çalışıyorlardı, tanımadığın bir insanla ne sohbeti bu telefonda. . .

1
1
yanıtYanıtla
wwwMobil-ANDROID:

insanlarin hayata bakis acilari nekadar da degisti su son donemlerde insan canina kiymak sanki normal biseymis gibi artik yani ben ole dusunuyorum bir anne evladi icin bole dusunuyorsa vay halimize burdan ailere sesleniyorum lutfen dubyaya getirdiginiz cocuklarnizi sevin onlari topluma yararli bireyler yapin

1
0
yanıtYanıtla
SerdalmobilWeb@haberler.com:

o aileye Özür dün gerçekten yazıklar olsun o kıza nasıl bir insandır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title