Haberler

Sıcaklık Onları Etkilemiyor

Yaz sıcaklarının hissedilir derece artması ile birlikte Eskişehir’deki ETİ Sualtı Dünyası’nda balıkların bulunduğu akvaryumların suları da uygun sıcaklıklara ayarlanıyor.

Yaz sıcaklarının hissedilir derece artması ile birlikte Eskişehir'deki ETİ Sualtı Dünyası'nda balıkların bulunduğu akvaryumların suları da uygun sıcaklıklara ayarlanıyor.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içinde yer alan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ETİ Sualtı Dünyasında, 2 bin 800 metrekare büyüklüğündeki alanda binlerce balığın uygun koşullarda yaşamasını sağlanıyor. Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarının içinde doğal ortamındaki gibi yaşayan balıklar et ile beslenirken, otcul olan balıklar da meyve ile besin ihtiyacını karşılayabiliyor. Yaz aylarında sıcakların hissedilir derecede artması ile balıkların akvaryumları da uygun ısı ile korunuyor. Balıkların beslenmesi ile ilgili konuşan Hayvanat Bahçesi Müdürü Ümit Hakan Karaoğlu, "Tesisimizde mevcut balıkların beslenme şekilleri birbirinden çok farklı, örneğin otçul piranalar meyve ağırlıklı besleniyor, elma, kivi ve benzeri meyvelerle besliyoruz onları. Onun haricinde birçok etçil balık mevcut. Köpek balıkları, vatozlar, orfozlar, mersin balıkları gibi bunları da ağırlıklı olarak taze balık türleriyle, karides ve kalamar ile besliyoruz" dedi.

SU SICAKLIKLARI 18 İLA 26 DERECE ARASINDA KORUNUYOR

Sıcaklara karşı alınan önlemlerle ilgili bilgi veren Karaoğlu, "Özellikle yaz günlerinde artan sıcaklıklarla ilgili aldığımız önlemler var. Tamamen otomatik klimatizasyon sistemine sahip tesisimiz dolayısıyla dışarıdaki sıcaklıklardan etkilenmeden balıklar kendi yaşam alanlarındaki su değerlerinde yaşıyorlar bu da 18 derece ile 26 derece arasında değişmekte" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title