Haberler

Sıcaklar Ödemiş-Salihli Yolunda Asfaltı Eritti

Ödemiş'te hafta başından beri etkili olan aşırı sıcaklar karayollarında asfaltın yer yer erimesine yol açtı.

Ödemiş'te hafta başından beri etkili olan aşırı sıcaklar karayollarında asfaltın yer yer erimesine yol açtı. Ödemiş-Salihli karayolunda Birgi mevkiinde asfaltın erimesi sonucu ortaya çıkan zift araçlar için tehlikeye sebep olurken, özellikle motosikletli sürücüler zor anlar yaşadı.

Birgi yolu üzerinde Tekstil mevkii ile Birgi girişindeki kavşakta asfaltın erimesi sonucu zift yeniden akışkan hale geldi. Yayaların bile kayarak düşme tehlikesi geçirdiği kayganlaşan yol için vatandaşlar, acil önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, hem turizm sezonu, hem de hasat sezonu olması nedeniyle Ödemiş-Salihli yolunda yoğunluğun üst düzeyde olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Ödemiş'ten itibaren karayolumuz sıcak nedeniyle kötü durumda. Asfalt aşırı sıcak nedeniyle adeta kendini kusmuş durumda. Turizm sezonu olması nedeniyle Birgi'de hareketlilik var. Ayrıca Ödemiş'in tarım ürünlerinin hasat sezonundayız. Bu nedenle ağır tonajlı araçlar bu yolu yoğun kullanıyor. Ana yol olduğu için ağır vasıtalar ısıyı iyice artırıyor. Yolumuzun genişleme ve yenileme çalışmaları için yetkililerimiz gereken çalışmaları başlatacaklar. Bu sevindirici bir gelişme ama bu çalışma yapılana kadar Ödemiş-Birgi yolunun acil olarak bakıma alınması gerekiyor. Yol sürücüler için büyük tehlike arz ediyor. Motosiklet sürücüleri çok zorlanıyorlar. Kayganlaşan yolda yürümekte bile zorluk çekiyoruz. Bu nedenle yolu kullanan sürücülerimize daha dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye ediyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title