Haberler

Sıcak Hava Çöl Hayvanı Olan Develeri Bile Etkiledi

Mevsim normallerinin üzerinde seyir eden sıcak havalar, hayvanat bahçesindeki hayvanları da olumsuz etkiledi. Filleri bunaltan sıcaklıklar, devleri bile olumsuz etkiledi.

Yaz ayları ile birlikte artan sıcaklıklar, Gaziantep'te insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. 45 dereceyi bulan sıcak hava, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi sakinlerini de olumsuz etkiliyor. Sıcaktan bunalan filler, kafeslerinde hazırlanan su birikintilerinden çıkmazken, sürekli suyun içerisinde kalıyor. Hortumla sık sık ıslatılan Pili isimli filin suyun içerisinde kaldığı sürece keyfinin yerinde olduğu görülüyor. Çöl hayvanları olarak bilinen develer de aşırı sıcak havadan olumsuz etkilendi. Hayvanat bahçesindeki develer sık sık suyla ıslatılarak, serinletiliyor. Çöl hayvanı olarak bilinen devenin bile sıcaktan bunaldığı gözlenirken, deve kuşları ise suyun altında adeta kendilerinden geçiyor.

HAYVANLARA BUZLU KOKTEYL

Hayvanlar aynı zamanda serin ve dondurulmuş yiyeceklerle besleniyor. Yırtıcı hayvanlardan ayılara yüksek kalorili yiyecekler yerine meyveli buz ikram ediliyor. Sıcak havanın mağdur ettiği diğer yırtıcılardan kaplan ve aslanlara ise soğutulmuş veya dondurulmuş et veriliyor.

Hayvanların aşırı sıcaktan etkilenmemesi için çeşitli serinletme yöntemleri uyguladıklarını belirten Doğal Hayatı Koruma ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Mehmet Celal Özsöyler, "Bizler hayvanat bahçemizde hayvanların serinlemesi için yırtıcılara ve ayılara buz kokteylleri, buzlu etler hazırlıyoruz. Hayvanların aynı zamanda beslenmeleri hem de serinlemelerini sağlıyoruz. Ayılara özelikle meyve kokteylleri hazırlıyoruz bunların içinde kavun, karpuz, elmalar, havuçlar ve marul gibi meyve ağırlıklı buzdan kokteyl yaparak hayvanları bu şekilde serinletmeye çalışıyoruz. Yırtıcılardan aslanlara ve kaplanlara ise buzlu et, dondurulmuş et, yiyecekleri hazırlıyoruz" dedi.

YAZLIK BAHÇELERE YÜZME HAVUZU

Özsöyler, hayvanların barınaklarında içerisine girip, yüzebildiği küçük havuzlar oluşturduklarını kaydetti. Hayvanların yazlık bahçelerindeki havuzlara girip serinleyebildiğini belirten Özsöyler, "Her iki barınağımızdaki ayı, aslan ve kaplanların yazlık bahçelerinde ise serinlemeleri için birer tane yüzme havuzları bulunmakta. Hayvanlar sıcaklardan bunaldıkları zaman bu havuzlara girerek serinlemekte. Deve kuşlarımızı ve develerimize de hortumlarla suyla kendilerini sıcaktan önlemeye çalışıyoruz. Bu günün he saatinde değil. belirli saatlerde günde 3 ve 4 defa olmak üzere hayvanlara serinletme işlemini tekrarlıyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title