Haberler

Sibirya Kaplanı ile Ziyaretçiler Arasında Halat Çekme Mücadelesi

Kurban Bayramı'nda havaların da güzel olmasından yararlanan vatandaşların Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na götürdüğü çocuklar eğlenceli saatler geçirirdi.

Kurban Bayramı'nda havaların da güzel olmasından yararlanan vatandaşların Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na götürdüğü çocuklar eğlenceli saatler geçirirdi. Burada en büyük ilgi gören hayvanlar arasında bulunan sibirya kaplanı ile çocuklar ve büyüklerin halat çekme mücadelesi ilgiyle izlendi. Aynı zamanda hayvanın kas gücünü muhafaza etmesi amaçlanan bu mücadeleyi, 7- 8 kişiye karşı halatı ağzıyla çeken kaplan kazandı.

Bayramın ilk üç gününde  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkını İstanbul ve Kocaeli'den gelen 10 binin üzerinde vatandaş ziyaret etti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dayısı olan ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden işadamı Faruk Yalçın'ın kurduğu Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, bayramlarda da kapılarını ziyarete açık tutuyor. Çoğunluğu nesli tükenmekte olan 3 bine yakın havvanın barındığı parkta en büyük ilgiyi ise Mişa adlı sibirya kaplanı çekiyor. Zaman zaman burada Mişa ile çocuklar arasında halat çekme mücadelesi yapılıyor. Kafesin içine uzatılan halatın bir ucunu dişleriyle kaplan çekerken, dışarda da 8- 10 çocuk çekiyor.  Bugünkü mücadeleyi de, aralarında büyükler de bulunmasına rağmen halatı içerden güçlü çenesiyle çeken Mişa yine kazandı. Bu mücedele, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

'KAPLANIN KAS GELİŞİMİ İÇİN'

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, ziyaretçilerin sadece bazı belgesellerde rastlanabilecek siamang maymunlarının şarkı söylercesine çıkartığı sesleri dinleme fırsatı bulduğunu söyledi. Boğazlarını şişirerek bu sesleri çıkaran maymunlar da herkesin ilgi odağı oldu. Dünyanın en yırtıcı hayvanlarından olan sibirya kaplanları ile ilgili de bilgi veren Gökmen Aydın şöyle dedi:

"Bu kaplanlar inanılmaz bir güce sahipler. Bu gösteri kaplanlar için yapılan zenginleştirme etkinliğidir. Biliyorsunuz kaplanlar avını 60 kilometre takip ederek güç harcarlar. Burada kısıtlı bir alanda gücünü harcayamadığı için bir mekanizma hazırladık. Halat çekerek bayağı yoruyoruz onu. Bu da onun kas gelişimine destek oluyor. Biz bu etkinliğimizi daha önce bakıcılarımızla denedik. Zaman zamanda yapmaya devam ediyoruz. Dediğim gibi hayvanın yağlanmasını önlemek ve kas gelişimini desteklemek için bu tür sporu yaptırıyoruz. İlk denememizde 50 tane bakıcımız vardı ve hepsiyle baş edebildi. Zaten tırnağını halata taktığı zaman, halatı bırakmasını sağlamak imkansız. Sonuna kadar inatçı, çünkü doğal yaşamda da aynı. Bugün parkımıza gezmeye gelen çocuklarla denedik ve bir kez daha gücünü gördük." - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Faruk Yalçın Sibirya Darıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title