Haberler

Siber Saldırı Felaketinden e-Yedekleme ile Korunun

Güncelleme:

Gelir İdaresi Başkanlığı, şirketlerin elektronik ortamda tuttukları mali kayıtları siber saldırılara karşı korumaları gerektiği konusunda uyarıyor.

e-Dönüşüm'ün hızla geliştiği bir zamanda siber güvenliğin önemine dikkat çeken FIT Solutions, e-Yedekleme çözümü ile kapsamlı müşteri desteği ve yüzde 99,9999 oranında veri güvenliği garantisi sunuyor.

Siber saldırılar, sistem veya insan kaynaklı hatalar, e-defter gibi mali işlemlerini elektronik ortamda yürüten şirketleri zor durumda bırakabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayınlanan bildiriler de, bazı şirketlerin bu gibi sebepler yüzünden mağdur duruma düştüklerini gösteriyor.

Bu kapsamda bilgi işlem sistemlerinde yaşanabilecek sorunlar nedeniyle mükellefleri; elektronik defter ve belgelerini mutlaka farklı lokasyon ve ortamlarda yedeklemeleri konusunda uyaran Gelir İdaresi Başkanlığı, bu sayede ortaya çıkacak olumsuz durumların önüne geçilebileceğine dikkat çekiyor.

Türkiye'nin e-Dönüşüm lideri FIT Solutions'ın müşterilerine sunduğu e-Yedekleme hizmeti, tüm e-Dönüşüm süreçlerini farklı sunucularda kayıt altına alıyor ve istenildiği zaman erişilebilmesini sağlıyor. FIT Solutions'ın kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği yazılım teknolojileri ile siber saldırılar ve teknik problemler şirketler için sorun olmaktan çıkıyor.

e-Yedekleme'nin avantajları

FIT Solutions, e-Yedekleme çözümü ile kapsamlı müşteri desteği ve yüzde 99,9999 oranında veri güvenliği garantisi sunarken diğer avantajları ise şöyle sıralanıyor:

Büyük, orta, küçük ölçekli şirketlerin yanında, kişisel olarak tüm belgelerini güvenli bir ortamda saklamak isteyen herkesin kullanabileceği e-Yedekleme'ye 7x24 ulaşılabilir, istediğiniz her an veriler görüntülenebilir.
Farklı bir özel entegratörde depolanan ya da sadece bilgisayara indirerek arşivlenen belgelerin değiştirilmesini veya kaybolmasını engeller, ileriki tarihlerde yaşanması muhtemel sorunları bugünden ortadan kaldırır.
Hangi sıklıkta yedekleme yapılacağına karar verilebilir. İstenilen zaman aralıklarıyla istenildiği kadar yedekleme planlanabilir. Yedekleme işlemi gerçekleştirildiğinde mail aracılığıyla müşteri bilgilendirilir.
e-Yedekleme'de kullanılan alan kadar ödeme yapılır, bütçe planlaması ihtiyaçlara göre belirlenir.
Tüm veri tiplerine uygun olarak yedekleme yapılabilen e-Yedekleme'de veriler sıkıştırılarak kopyalanır; böylece kota yetersizliği sorunu ortadan kalkar. Blok yedekleme özelliği sayesinde verilerin tamamı değil sadece değişlik içeren kısımlar tekrar yedeklenir. Böylece performans sorunu yaşanmaz.
Şirket belgeleri yanında tüm kişisel veriler de güvenle yedeklenebilir.
Eski dönemlere ait e-Fatura, e-Arşiv fatura, e-Defter ve kontrol edilmesi gereken tüm belgelere her zaman erişilebilir.
Belgelerin değiştirilme ve kaybolma riskleri ortadan kalkar.
Veriler 10 kata kadar sıkıştırarak, şifreli veya şifresiz yedeklenebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title