Haberler

Siber Güvenlik Yarışması'nda Birinciler Belli Oldu

Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Birliği Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı’nın düzenlediği ’Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması 2015’de ödüller sahiplerini buldu.

Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Birliği Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı'nın düzenlediği 'Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması 2015'de ödüller sahiplerini buldu.

Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Birliği Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı'nın (ENISA) 'Siber Güvenlik Ayı' çerçevesinde gerçekleştirdiği ortak çalışmalar kapsamında, güvenlik teknolojileri şirketi Lostar tarafından, BimSA'nın sponsorluğunda düzenlenen 'Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması 2015'de ödüller sahiplerini buldu. Üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen 'Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması 2015'e, 48 üniversiteden 175 yarışmacı, toplamda 104 slogan, 75 poster, 8 kısa film 7 el ilanından oluşan 194 eser katıldı. Türkiye dışında, Irak, Almanya, Hırvatistan, Pakistan ve Romanya'dan da takip edilen 'Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması'nda çalışmalar sosyal paylaşım sitelerinde takipçiler tarafından oylanarak değerlendirildi.

Yarışmanın Seçici Kurulu'nda yer alan BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, "ABD Başkanı Barack Obama'nın başlattığı ve her yıl Ekim ayında gerçekleştirilen 'Siber Güvenlik Ayı' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmada kazananları tebrik ediyorum. Siber güvenlik farkındalığı için önemli bir çalışma gerçekleştirdik. BimSA olarak, güvenlik konusu faaliyet alanlarımızın ayrılmaz bir parçası. Bu konu üzerinde çok hassasiyetle duruyoruz, ve gerekli yatırımları yapıyoruz. ISO 27001 Bilgi Güvenliği sertifikamız ile yaptığımız çalışmaların güvenilirliğini belgeliyoruz" dedi.

Slogan kategorisinde 'Ortam sanal, zarar gerçek' sloganıyla Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Gürol Canbek 1'inci, 'Bir TIK'la her şey değişebilir' sloganıyla Gazi Üniversitesi'nden Salih Erdem Erol 2'inci, 'Siber Güvenlik Vücutta Bağışıklık Sistemi Gibidir, Fakında ol' sloganıyla KTO Karatay Üniversitesi'nden Emin Naci Ülker 3'üncü oldu.

El ilanı kategorisinde 'Zor Değil' isimli çalışmasıyla Akdeniz Üniversitesi'nden Cem Ilgazlı 1'inci, 'We can do it' isimli çalışmasıyla Ege Üniversitesi'nden Halil Altar 2'inci, "İzinVermeyin" isimli çalışmasıyla Erzincan Üniversitesi Şükran Akdemir ise 3'üncü oldu.

Poster kategorisinde ise, 'klişeler2' isimli ortak çalışmalarıyla Anadolu Üniversitesi'nden Zübeyir Topal ve Kadir Has Üniversitesi'nden Oğuzcan Ünver 1'inciliği, 'AğaTakılma' konseptindeki posterleriyle Akdeniz Üniversitesi'nden Selim Burunkaya ve Ekremcan Arslan 2'inciliği, 'Siber Son' konseptindeki poster çalışmalarıyla Akdeniz Üniversitesi'nden Çağla Uysal ve Turgut Yılmaz 3'üncülüğü kazandılar.

Kısa Film, kategorisinde ise 'Bilinmeyen Kişi' isimli filmiyle Akdeniz Üniversitesi'nden Pelin Özkaya 1'inci, 'Siber Son' isimli kısa filmleriyle Akdeniz Üniversitesi'nden Çağla Uysal ve Turgut Yılmaz Kısa 2'inci, 'Neden Bilgi Güvenliği' isimli kısa filmiyle ODTÜ'den Gürol Canbek 3'üncü oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Türkiye Irak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title