Haberler

Shp ve CHP'li Eski İl Başkanları: "Çare CHP'dir, Çare Örgüttür"

SHP ve CHP'nin son otuz yılına aktif görevlerde yer alan eski il başkanları bugün İstanbul'da bir araya geldi.

SHP ve CHP'nin son otuz yılına aktif görevlerde yer alan eski il başkanları bugün İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda, Mustafa Sarıgül'ün adaylık tartışmasının CHP'yi belirsizliğe sürüklediği, enerjisini tükettiği ve halkta güvensizlik algısının derinleşmesine yol açtığı ifade edildi. Eski il başkanları, toplantı sonunda "Çare CHP'dir, çare örgüttür" deklarasyonunda birleşti. Eski il başkanları parti üyelerine de çağrı yaparak "Örgütümüz ayağa kalksın ve partisine sahip çıksın" dedi.

Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı üzerinden başlayan ve sonuçlanamayan tartışma, CHP ve SHP'nin eski il başkanlarını rahatsız etti. Bugün Taksim Hill Otel'de bir araya gelen CHP ve SHP'nin eski il başkanları yaklaşık dört saatlik bir toplantı yaptı.

www.gercekgundem.com'un haberine göre, toplantıya aralarında Algan Hacaloğlu, Doğan Öztunç, Ali Özcan, Şinasi Öktem, Mehmet Ali Özpolat, Hasan Fehmi Güneş, Nebil İlseven, Ahmet Güryüz Ketenci, Berhan Şimşek, Cemal Özdemir ve Bozkurt Nuhoğlu'nun da olduğu birçok CHP'li katıldı. Toplantıya yurt dışında oldukları için katılamayan dört il başkanı da destek mesajı yolladı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, CHP'nin genel gidişatı masaya yatırıldı. Mustafa Sarıgül'ün aday adaylığı üzerinden başlayan tartışmanın bir türlü sonuçlanmaması ve CHP'nin kamuoyu önünde "marka değeri"nin zedelendiğini söyleyen katılımcılar, "CHP sahipsiz değildir. Genel Başkan bu gidişata dur demelidir" görüşünde birleşti.

Katılımcılar, "CHP'nin 90 yıllık tarihi, birikimi ve ideolojisi var. CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. CHP, kendi üyesi bile olmayan tek bir kişiye mahkum edilemeyecek denli güçlü ve kökleri derinde bir partidir" ifadesini kullandı.

"CHP'nin Ankara Söğütözü'ndeki genel merkezi yerine, Hüsamettin Özkan'ın ofisinden yönetilmeye çalışıldığını" da savunan katılımcılar, CHP'ye "AKP'ci Mahmut Övür ile BDP'ci Koray Çalışkan'ın yön vermeye çalışmasının" kabul edilemez olduğunu söyledi.

Katılımcılar, CHP'nin sahipsiz olmadığını ve çarenin CHP ve örgüt olduğunu hatırlatmalarının şart olduğu görüşünde birleşti.

-"ÇARE CHP, ÇARE CHP ÖRGÜTÜ"-

Bir il başkanı ise "Mahmut Övür AKP'yi, Koray Çalışkan BDP'yi destekliyor. Ama yazılarında Sarıgül'ü övüyor ve CHP'ye getirmeye çalışıyorlar. Bu nasıl bir iştir anlamadım?" dedi.

Toplantının kişilere karşı değil, yanlış giden bir anlayışa karşı yapıldığını belirten eski il başkanları, "Sayın genel başkan artık tartışmalara son vermeli ve örgütün önünü açmalıdır" dedi. Toplantıya katılan bazı eski il başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ön seçim mekanizmasının işletilmesi gerektiğini de belirtti.

Toplantı sonunda "Çare CHP, çare CHP örgütü" sloganı etrafında mutabakat sağlayan eski il başkanları, görüş ve önerilerini dile getirmek için Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu isteme kararı aldı. Heyet, Kılıçdaroğlu randevu verdiği taktirde, 3 kişilik bir temsilci grubuyla Ankara'ya gidecek.

Toplantı sonrası değerlendirme yapan bazı eski il başkanları ise şunları ifade ettiler:

"90 yıllık partimiz, bazı kişilerin egolarına teslim ediliyor. 90 yıllık tarihimizde böyle bir süreç yaşanmadı. Yıllardan bu yana iktidar olamadık. Ama halkımız, örgütümüz partimizden vazgeçmedi. Hep destekledi. Şimdi bazı kişiler, kendisini CHP'nin bile üstüne koyma gafletine düşüyor. Ben olmasam CHP tarihi yazılamaz diyor. Bunu kabul edemeyiz. Partimiz ve örgütümüz de kabul etmez. Çare kişiler değil, çare CHP'dir, örgüttür."

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Sarıgül Algan Hacaloğlu Taksim Shp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title