Haberler

Shoexpo Ayakkabı ve Çanta Fuarı 38'inci Kez Kapılarını Açtı

'shoexpo Ayakkabı ve Çanta Fuarı', 38'inci kez kapılarını açtı.

'shoexpo Ayakkabı ve Çanta Fuarı', 38'inci kez kapılarını açtı. Ayakkabı üreticilerinin 31 farklı ülkeden gelen 200'e yakın alıcıyla bir araya geleceği, ihracata yönelik görüşmelerin yapılacağı fuar 17 Eylül'de kapanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir'de düzenlenen Shoexpo - 38'iönci Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapılarını profesyonel ziyaretçilere açtı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Şevket Cihan, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Sektör fuarlarının fuarizmir'e taşınmasıyla beraber uzun konuşmaların olduğu açılışlar da sona erdi. Fuarın açılış töreninde konuşan Aziz Kocaoğlu, tüm dünyada olduğu gibi bundan sonra kürsüyü kaldırdıklarını, uzun soluklu konuşmaların olmadığı, gösterişli açılışlardan çok işin ön plana çıktığı fuar açılışları yapacaklarını söyledi. Kocaoğlu "Ayakkabı Fuarı'nın kapılarını 38'inci kez açıyoruz. Bu sene fuarizmir'de gerçekleştirdiğimiz fuara 180- 200 arası yabancı alıcıyı sektörle buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Vali Mustafa Toprak da, "Bu fuarlar vesilesiyle sektörün marka değerlerinin, yeni üretimleri burada buluşturuyoruz. İzmir için çok önemli kazançlar elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Burası çok önemli bir yer. Fuarizmir'le gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Sade açılış töreni kurdele kesimiyle sona erdi. Vali Toprak ve Başkan Kocaoğlu, standları gezdi. Ayakkabı üreticileri ayakkabılarını tanıttı.

31 ÜLKEDEN ALICILAR

Sadece profesyonel ziyaretçilere açık olan Ayakkabı Fuarı'na 127 firma 17 Eylül'e kadar ziyaretçileri bekleyecek. Önceki ayakkabı fuarlarına göre ilk kez ikili iş görüşmeleri için yurt dışı alım heyeti görüşme alanı kurulan Shoexpo Fuarı'nda İZFAŞ tarafından 31 ülkeden profesyonel alıcı getirildi. Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Dubai, Ermenistan, Filistin, Güney Afrika, Hırvastistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İsrail, İsviçre, İtalya, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Meksika, Mısır, Moldova, Portekiz, Romanya, Rusya, Singapur, Sırbistan Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan alım hayateri Türk ayakkabı üreticileriyle görüşecek. Fuar, gelecek sezonun ayakkabı modasına yön verecek. Fuar'da 2016 yılının bay-bayan-çocuk ayakkabı, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları sergilenecek. Fuara Büyükşehir'in yanı sıra Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği ve İzmir Ayakkabıcılar Odası destek veriyor. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak Aziz Kocaoğlu Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title