Haberler

Shell ve Kocaeli Valiliği'nden Özel Eğitime Destek

Shell & Turcas'ın özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara okul imkanı sağlamak amacıyla Kocaeli Valiliği'nin kullanımına verdiği Derince'deki binası "Derince Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Derince Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Adıyla" eğitime...

Shell & Turcas'ın özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara okul imkanı sağlamak amacıyla Kocaeli Valiliği'nin kullanımına verdiği Derince'deki binası "Derince Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Derince Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Adıyla" eğitime açıldı.

Merkez, orta ve ağır derecede zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklara imkan sağlayacak okul, Derince'de orta ve ağır derecede zihinsel öğrenme yetersizliği olan öğrencilere eğitim veren ilk okul olma özelliğini taşıyor. Açılış törenine, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem, Shell & Turcas CEO'su Jacek Dziembaj, Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Komşuoğlu, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılışa öğrencilerin oynadığı halk oyunları gösterisiyle başlandı.

Açılışta konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bizim devletimizin sosyal bir devlet olduğunu söylerken, "Sosyal devlet dediğimiz zaman, sadece sendikası olan bazı yardımları yapan devlet değil, toplumun herkesimine sahip çıkan bir devlet anlaşılmalıdır. Engelli olan bireylere sahip çıkmada son dönemde inanılmaz gelişmeler yaşıyoruz. Devletimiz engelli olan her çocuğumuza, her bir bireyimize sahip çıkmaya çalışıyor. Hep beraber devletin yükünü kaldırmak durumundayız. Devletimiz tarafından yardıma muhtaç engelli veya engelsiz bütün vatandaşlarımıza el uzatması ve aklınıza gelebilecek her türlü sosyal yardımlar yapılmaya çalışılıyor. Refah devleti dediğimiz, gelişmiş modern devlet dediğimiz bu devlettir. Annelerin ve babaların bu alandaki sıkıntısını da biliyoruz. Engelli olan çocukları bir araya getirdiğimiz zamanda onların kendi arasındaki sinerjiyi görmenizi isterim. Biz aslında burada sadece engelli çocuklarımıza hizmet vermiyoruz. Bir anlamda anne babalara da dolaylı şekilde hizmet veriyoruz" dedi.

Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem, ise, böyle projelerle topluma değer kattıklarını söyledi . Erdem, sözlerine şöyle devam etti:

"Anlayışımızın temelinde topluma katkı sağlayan projeleri hayata geçirmek var. Enerji verimliliği,çocuklarımızın tarihe kültüre olan ilgisin artıracak eğitimler gibi eğitime yönelik alanlarda da çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca Shell & Turcas yöneticilerine plaket verdi. Daha sonra açılış kurdelesini kesen Vali Topaca, okulun içini gezerek öğrencilerle sohbet etti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Topaca Ahmet Erdem Türkiye Shell Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title