Haberler

Sharapova'ya Sürpriz Sponsor Desteği

Dopi·ng kullandığını itiraf etmesinin ardından sponsorların desteğini kaybetmeye başlayan dünyaca ünlü tenisçi Maria Sharapova'nın raketlerini üreten Head firması, Rus sporcuyla sözleşmesini uzatmak istediğini açıkladı.

Dopi·ng kullandığını itiraf etmesinin ardından sponsorların desteğini kaybetmeye başlayan dünyaca ünlü tenisçi Maria Sharapova'nın raketlerini üreten Head firması, Rus sporcuyla sözleşmesini uzatmak istediğini açıkladı.

Head Üst Yöneticisi (CEO) Johan Eliasch yaptığı açıklamada, kariyerinde 5 grand slam şampiyonluğu bulunan 28 yaşındaki Rus tenisçinin yıl başından itibaren yasaklı maddeler listesine giren meldonyumu kullanmaya devam ederek büyük bir hata yapmasına rağmen bu durumun sportif başarısına katkı sağlamadığını öne sürerek, "Maria'nın bu şekilde maçlarda performansını yükselttiğine ve rakiplerine karşı haksız bir avantaj sağladığına ilişkin ortada bir kanıt yok" değerlendirmesinde bulundu.

Firma olarak Sharapova'ya destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Eliasch, "Maria'nın şu an ve gelecekte arkasında durmaktan gurur duyuyoruz. Onunla anlaşmamızı uzatarak birlikte çalışmayı ve yeni sponsorluk anlaşmamızı duyurmayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaşadığı son sakatlıkların ardından dünya sıralamasında 7'nciliğe kadar gerileyen Rus tenisçi, düzenlediği basın toplantısında, meldonyum adı verilen maddenin 1 Ocak'tan itibaren yasaklı maddeler listesine alındığını bilmediğini ve 10 yıldır kullandığını itiraf etmişti. Bu açıklamanın ardından Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ın devam ettiği 26 Ocak'ta Sharapova'dan alınan doping numunesinde söz konusu maddeye rastlandığını ve bu nedenle 12 Mart'tan itibaren geçici men cezası verildiğini duyurmuştu.

Eski dünya 1 numarası Sharapova'yı yıllardır destekleyen firmalardan Nike, Rus sporcuyla sponsorluk sözleşmesini askıya alırken, TAG Heuer ve Porsche ise yeni sözleşme imzalanmayacağını duyurmuştu.

Kaynak: AA / Spor

Maria Sharapova Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title