Haberler

SGK, Sigortasız İşçi Çalıştıran İşverenleri Uyardı

Güncelleme:

SGK Batman İl Müdürü Alaettin Ökten, sigortasız işçi çalıştıran kurum ve işverenlerin ciddi cezalarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

SGK'sız personel çalıştırmayın

SGK Batman İl Müdürü Alaettin Ökten, işverenlere uyarıda bulunarak işyerlerinde kesinlikle SGK'sız personel çalıştırılmaması gerektiğini belirtti.

Sigortasız çalıştırılan işçinin şikayet etmesi halinde veya Alo 170 SGK İhbar hattına şikayette bulunması halinde işverenlere teşvik yasasının yanı sıra çok büyük cezai yaptırımların da uygulanabileceğini dile getiren Ökten "Bir işyeri SGK'sız işçi çalıştırması durumunda ve bunun şikayet edilmesi ile birlikte gerekli yasal incelemenin ardından o işyerine ekonomik anlamda büyük meblağlarda cezai işlem uygulanıyor. Bu işyeri teşvik yasasından faydalanmayacağı gibi birçok yasal haklardan da mahrum kalıyor. Dolayısıyla her işverenin yanında çalıştırdığı personeli kesinlikle sigortalatmasını istiyoruz" şeklinde uyarılarda bulundu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title