Haberler

SGK Mobil Araçla Emekli Edecek

Güncelleme:

Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürü Mustafa Bumin, hizmete giren mobil araçla vatandaşların müdürlüğe gitmeden emeklilik dahil tüm işlemlerini yapabileceğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürü Mustafa Bumin, hizmete giren mobil araçla vatandaşların müdürlüğe gitmeden emeklilik dahil tüm işlemlerini yapabileceğini söyledi.

Erzurum'da 4'üncü Kariyer Günü Etkinlikleri kapsamında SGK İl Müdürlüğü, mobil aracının tanıtımını yaptı. Avrupa Birliği Projesi kapsamında kayıtlı istihdamın teşviki amacıyla yürütülen program doğrultusunda hizmete giren mobil araçla vatandaş il müdürlüğüne gitmeden emeklilik dahil tüm işlemlerini yapabilecek.
VATANDAŞIN AYAĞINA GİDECEK
Bilgisayar sisteminin kurulduğu mobil aracın ilçelere vatandaşların ayağına gideceğini söyleyen SGK İl Müdürü Mustafa Bumin, "Bu araç içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerinde verilmekte olan bütün hizmetlerimiz araç içerisinde bilgisayarlara yüklenmiş ve bu bilgisayarlar sayesinde mobil hizmet olarak vatandaşımıza sunulacak.
"BASİT BİR İŞ İÇİN SAATLER HARCANMAYACAK"
Vatandaşımız basit bir iş için ilçelerden il müdürlüğüne gelmelerinin yerine bizler vatandaşın ayağına giderek bu hizmeti orada verebileceğiz. İstediği belgeyi, istediği bilgiyi, hatta istediği müracaatını oradan alıp bu araç içerisinde kaydedip getireceğiz. Bu araç sayesinde il müdürlüğünde görülecek hizmetlerin de yine vatandaşın ayağından alıp müdürlüklerde vermeye çalışacağız.
Vatandaşımız örneğin Karaçoban ilçesinden emeklilik için başvurduğunda müracaatı alınacak ve araç içerisinde bütün bilgileri bilgisayarda mevcut ise maaşı bağlanıp eline teslim edilebilecek hale gelecek. Yine bir aktivasyon işlemi için, çok basit bir iş için il müdürlüğüne gelen bir gencimiz, işsizimiz bu araç içerisinde bilgisayardan genel sağlık sigortası borcunun olup olmadığını öğrenebilecek ve ona göre işlemlerini yürütecek. Bunun gibi bütün hizmetlerin bu araç içerisinden alma imkanı sağlanmıştır.
"DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞACAK"
Araç içerisinde genelde bilgi donanımlı personelimiz bulunacak olup ilçelere dönüşümlü olarak gidecek. Zaten 7 ilçemizde merkez müdürlüğümüz var. Orada vatandaşımızın ayağınaa hizmet. Ancak olmayan ilçelerimizden başlanarak ve il içerisinde belirli semtlere, o ilçeye götürülüp orada hizmet verilmeye çalışılması düşünülmektedir." dedi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Avrupa Birliği Erzurum Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

şikayet:

hadin oradan, bize para verin akıla ihtiyacımız yok

6
1
yanıtYanıtla
Mert Can Mobil-ANDROID:

yalan ve düzenbaz Sgk, bir şey yaptığı yok, süründürüyor sadece. 10 ay oldu haber yok..

6
0
yanıtYanıtla
YaniMobil-IOS:

CHP MI YAPMIS ???? Heheheh

1
1
yanıtYanıtla
adanalı:

desenize nasıl olsa emekliden onkatını keseriz diye

0
0
yanıtYanıtla
xeyat:

arkadaşla ben vatandaş değilmiyim. . 3 e sena yaşa takıldım . sadecebağkurdan. hizmetım var ama 4 aya yakındır emeklılık baş vurum hala sonuçlanmadi sorduğumda bana halen işlemler devam ediyor diye kömik cevap veriyorlar . vatandaşın ayağına gelırse ne olacak inanmiyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title