Haberler

Sgk İnşaatında Ölümlü Kaza Davası

Adana'da 1 işçinin ölümüyle sonuçlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatındaki göçükle ilgili haklarında 15'er yıla kadar hapis cezası istenen 5 kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana'da 1 işçinin ölümüyle sonuçlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatındaki göçükle ilgili haklarında 15'er yıla kadar hapis cezası istenen 5 kişinin yargılanmasına başlandı. Olay, 3 Şubat'ta merkez Seyhan İlçesi Döşeme Mahallesi'nde bulunan SGK İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatında meydana geldi. Beton dökme işlemi yapılan 5'inci katta aniden çökme oldu. Çökme sırasında kaçmaya çalışan işçilerden 46 yaşındaki Zeki Akan hayatını kaybederken; Mehmet Kızılaltun, Abdurrahman Bozkurt, Hacı Çalık ve Şahin Kızılaltun yaralandı.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, müteahhit Nihat Avcı, taşeron şirketin sahibi Mehmet Ekşici, şantiye şefi Sercan Sarıgül, inşaat mühendisi Salih Özdüzenciler, kontrol mühendisi Esma Salih hakkında 'Taksirle ölüme yaralanmaya neden olma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Tutuksuz sanıklar 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Esma Salih savunmasında sadece danışmanlık yaptığını belirterek, Benim danışmanlık dışında hiç bir sorumluluğum yoktu. Vefat eden arkadaş perdeyi söküp tamirat yapmış. Keserini unuttuğu için geri dönmüş. O sırada tablanın çökmesi sonucu vefat etti. Beton döküldüğü sırada tablanın altında kimsenin olmaması gerekir. O esnada inşaatta iş güvenliği uzmanı yoktu. Ben bu konuda defalarca uyardım. İş güvenliği uzmanı olsaydı ölen arkadaşın keserini almak üzere dönmesine izin vermezdi dedi.

Sanık Nihat Avcı ise, Olaydan önce inşaatta kurallara aykırı olan aksayan hiç bir yön yoktu. Biz iş güvenliği firmaları ile anlaşma yapmıştık. Tüm işçilere ve teknik elemanlara iş güvenliği konusunda eğitim verilmekteydi. İş güvenliği uzmanları ayda bir gelirdi. Her gün inşaat sahasında bulunmazlardı. Böyle bir zorunluluk da yoktur. Olayda benim kusurum yoktur diye konuştu. Sanık Salih Özdüzenciler de olaydan 2 ay önce inşaattan ayrıldığını ve başka bir yerde çalıştığını söyledi. Diğer sanıklar da olayda kusurları olmadığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

sosyal güvenlik kurumu nihat avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title