Haberler

SGK Danışma ve Rehberlik Hattı Açıldı

Güncelleme:

SGK Konya Müdürlüğünce çalışması tamamlanan 444 5 Sgk Danışma ve Rehberlik Hattı uygulaması, Türkiye'de ilk kez Konya'da hizmet verecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya Müdürlüğünce çalışması tamamlanan 444 5 SGK Danışma ve Rehberlik Hattı uygulaması Türkiye'de ilk kez Konya'da hizmet verecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, SGK İl Müdürlüğü binasında düzenlenen tanıtım toplantısında, yurdun dört bir tarafında hizmeti vatandaşların ayağına götürmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların beklentilerinin üstünde "hizmet anlayışı" benimsediklerini aktaran Etyemez, "Bugün burada vatandaşlarımıza sunduğumuz sayısız hizmetlere bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu hizmet hattı ile artık Konyalı kardeşlerimiz sosyal güvenlik ile ilgili birçok konuda bilgi alabileceklerdir. İlk kez Konya'da uygulamaya geçen bu hizmetin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

SGK İl Müdürü Cem Dinç ise 444 5 745 Konya Sosyal Güvenlik Bilgi Hattı ile vatandaşlara bir adım daha yaklaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Dinç, Hizmete geçen bu iletişim hattı ile vatandaşların bir telefonla; İş Göremezlik Ödeneği (Rapor parası), Sağlık Hizmeti Müstahaklık Sorgulaması, Askerlik, Yurt dışı ve Doğum Borçlanması Bilgilendirmesi gibi danışma işlemlerini gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

Tanıtım toplantısına, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Bestami İnan, Mustafa Dündar ve davetliler katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Halil Etyemez Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title