Haberler

Sgk Başkanı İlhan: İlaç Harcamaları Düşüyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Türkiye'deki ilaç harcamalarının 2012 ve 2013 yıllarında yüzde 1 seviyesine gerilediğini söyledi.

SGK tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Sağlık Uygulama Tebliği Toplantısı' Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, 2012 yılında Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesinin ardından tüm vatandaşları sosyal güvenlik şemsiyesi altında topladıklarını hatırlatarak, "Kuşkusuz bazı sorunlarımız oldu. Ancak bunları gerek mevzuat düzenlemeleri yaparak, gerek paydaşlarımız olan sizler, gerekse değerli çalışanlarımızın gayretleriyle aşmayı başardık" dedi.

'HEKİME MÜRACAAT SAYISI ARTIYOR'

Sağlık hizmet sunumu geliştikçe hekime müracaat sayısının da arttığına dikkati çeken SGK Başkanı İlhan, 2002 yılında kişi başına hekime müracaat oranının yüzde 2 olduğunu, 2013'te bu oranın yüzde 8.2'ye yükseldiğini kaydetti. 2014 yılında bu oranı yüzde 8.8'in üzerine çıkarmayı planladıklarını vurgulayan SGK Başkanı İlhan, her şeyden önce sağlıklı bir toplum için çalıştıklarını belirtti.

'İLAÇ HARCAMALARI DÜŞTÜ'

2009 yılında 28 milyar 863 milyon TL olan sağlık giderlerinin 2013 yılında 49 milyar 938 milyon TL'ye çıktığını belirten İlhan, şöyle dedi:

"Kişi başı sağlık harcamaları da arttı. Kişi başı sağlık harcamaları incelendiğinde 2009 yılında 484 TL olan harcamanın yüzde 44.4 artış göstererek 2013 yılında 699 TL'ye ulaştığını görüyoruz. Toplam sağlık harcaması, gayrisafi yurt içi milli hasıla tutarı 2008- 2009 yılları arasında yüzde 3 seviyesinde sabit kalırken, ilaç harcamalarının gayri safi yurt içi hasılaya oranında istikrarlı bir düşüş olduğunu görüyoruz. 2009 yılında yüzde 1.4 olan ilaç harcamalarının gayri safi yurt içi milli hasılaya oranı 2012 ve 2013 yıllarında yüzde 1 seviyelerine gerilemiştir."

'TÜP BEBEK DENEME SAYISI 3'E ÇIKTI'

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranına ilişkin verileri de paylaşan Başkan İlhan, "2003 yılında sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranı yüzde 39 iken, 2013 yılında yüzde 74.7'ye ulaşmıştır. Yurt dışı tedavilerde süre sınırını kaldırdık, tüp bebek deneme sayısını 2'den 3'e çıkardık. Üçüncü denemede katılım payını yüzde 20 olarak belirledik. Tüp bebek tedavilerinde ikinci evliliği olan kişilerin ilk evliliğinde çocuk olmaması şartını ortadan kaldırdık. Uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele eden birimlere ödemelerde yüzde 30 oranında bir artış sağladık" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya Rixos Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title