Haberler

Sgk Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, "Bir hastalıkla ilgili tedavi metodu var veya ilaç varsa Türkiye bu ilaç ya da tedavi metodunu geri ödeme kapsamına alan dünyadaki ilk beş ülkeden birisidir.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, "Bir hastalıkla ilgili tedavi metodu var veya ilaç varsa Türkiye bu ilaç ya da tedavi metodunu geri ödeme kapsamına alan dünyadaki ilk beş ülkeden birisidir." dedi.

Koç, nadir hastalıklarla ilgili Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığınca Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü'nde düzenlenen programa katıldı. Koruyucu sağlık hizmetlerini önemsemenin SGK'nin temel felsefesi olduğunu belirten Koç, kurumun bütün olanaklarıyla koruyucu sağlık hizmetlerine her türlü finansmanı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Koruyucu sağlık hizmetleri bağlamında nadir hastalıklarla ilgili yapılabilecek birçok şey olduğunu ifade eden Koç, kurum olarak nadir hastalıklar konusunda üniversite ve ilaç firmalarının araştırma yapmasını teşvik ve finanse edeceklerini vurguladı.

Koç, nadir bir hastalığın Türkiye'de tedavisinin mümkün olmaması ve Sağlık Bakanlığının bu durumu rapor etmesi halinde hastanın yurt dışında tedavisini maddi olarak desteklediklerini aktararak şöyle devam etti:

"Bir hastalıkla ilgili tedavi metodu var veya ilaç varsa Türkiye bu ilaç ya da tedavi metodunu geri ödeme kapsamına alan dünyadaki ilk beş ülkeden birisidir. Düşünebiliyor musunuz, bir ilaç üretiliyor ve o ilaç üretildiği ülkede bile geri ödemeye alınmadan Türkiye'de geri ödemeye alınıyor. Yurt dışından getirilen ilaç bütçemiz 1,5 milyar lira. Bu ilaçların birçoğu kendi üretildiği ülkede bile geri ödemede değil ama biz bunları yurt dışında getiriyoruz."

Yurt dışından ilaçları şimdiye kadar Türk Eczacılar Birliği aracılığıyla getirdiklerini, bundan sonra kurum olarak direkt kendilerinin getireceklerini belirten Koç, ilaçları PTT'nin kargo hizmeti kanalıyla vatandaşlara ulaştıracaklarını anlattı.

SGK'nin nadir hastalıklarıyla ilgili tedavi seçeneklerini yurt içi yurt dışı ayrımı yapmaksızın finanse ettiğini vurgulayan Koç, "İlaçların Türkiye'de ruhsatının olup olmadığına bakmaksızın, Sağlık Bakanlığının bilim komisyonunun 'Bu ilaç etkilidir' görüşüyle geri ödemeye alıyoruz ve hastalarımızın erişimine bizzat kendimiz sunuyoruz." dedi.

Programda, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Fahrettin Keleştemur, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Nurullah Okumuş da açılış konuşması yaptı. Konuşmaların ardından program, akademisyenlerin sunumlarıyla devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Güvenlik Kurumu Orhan Koç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title