Haberler

SGK 550 Bin Bağ-Kur'luya Ceza Uygulayabilir

Güncelleme:

SGK, 1 Ekim 2008'de yaptığı değişiklikle 550 bin Bağ-Kur sigortalısına eksik prim yatırdıkları gerekçesiyle tebligatsız para cezası uygulayabilecek.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan başta eczacılar olmak üzere cezalar uygulamaya geçeceği için bugünün 'kara pazartesi'ye dönüşebileceğini dile getirerek "2008'deki hesaplama yöntemi değişikliğiyle 2013 yılı için eksik beyan edildiği iddiasıyla Bağ-Kur'lu işverenlere prim farkı ve gecikme zammı çıkarıldı" dedi. Saydan konuyla ilgili Hürriyet'e şunları söyledi:

KARA PAZARTESİ

"SGK'nın geriye dönük incelemesi sonrasında 2013 için yanında çalışan SSK'lı işçinin gelirinden daha az gelir beyan ettiği iddiasıyla Bağ-Kur primi yatıran herkese Bağ-Kur üyesi işverene prim farkı ve gecikme zammı çıkarıldı. Bugün itibariyle geriye dönük olarak borç çıkarılan Bağ-Kur üyesi sayısının 550 bin olduğu tespit edildi.

TEBLİGATSIZ CEZA

2008'de de 5510 sayılı kanuna ilave edilen maddeler nedeniyle bu sorun yaşanıyor. Herhangi bir kasıt olmaksızın bilgimiz dışındaki bir hesaplama değişikliği yüzünden ortaya çıkan bu borçlar bize tebliğ edilmeden ve bilgi verilmeden kesiliyor ve çıkan bu borç miktarı 2013 yılına ait olup, geriye dönük olarak 2008 yılına kadar borç hesaplanma işlemleri kurumca devam edeceği bildiriliyor.

"PARA DOĞRUDAN KESİLİYOR"

SGK ile yaptığımız sözleşmeye dayanılarak da bu para cezaları, eczacıların fatura bedellerinden doğrudan kesiliyor. Bu kesintiler eczanelerimiz başına 3 bin lira ile 30 bin lira arasında değişiyor. Eczacılara ve diğer sigortalılara tam bir kara pazartesi yaşatacaklar.

KRİZ KAPIDA

Böyle bir borçtan haberi olmayan ve kesintiyle karşılaşan meslektaşlarımız depolara verdikleri çekleri ödeyemeyerek yasal ve mali açıdan çıkmaza girecekler. Bu cezaların uygulanmasında hesaplamalar çok daha önce yapılmış olmasına rağmen Şubat 2015 sonunda torba yasanın getirdiği imkan olan yapılandırmanın da bitmesinin beklenmiş olması hakkaniyet ilkelerine aykırı. Binlerce eczacı mali açıdan zor durumda olmasına rağmen zaten primini düzenli ödüyor.

"ECZACILAR BATIRILMAK İSTENİYOR"

Bu şekilde bir uygulama yapılarak eczacılar batırılmak mı isteniyor? Anlamakta güçlük çekiyoruz.

"VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK"

Bu düzenleme yüzünden sadece eczacılar mağdur olmayacak. Emekli olmak için başvuran Bağ-Kur'lu vatandaş da mağdur olacak. Uygulamadan habersiz işveren borçlu olduğundan kendisi ve ailesi sağlık hizmeti alamayacak.

"HASTALAR İLAÇSIZ KALABİLİR"

Ameliyat olamayacak ve kronik hastalığa sahip birçok hasta ilaçsız kalacak. Bu durumun yaratacağı kaos dikkate alınmalı. 2008'de yürürlüğe giren yasal düzenleme herkesi bağladığından, yanlış yorum ve uygulamalarla 550 bin Bağ-Kur sigortalısı ve eczacıyı mağdur ediyor." (Kaynak.Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Nurten Saydan Hürriyet Bağ Kur Memur Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (17)

bağkurlu:

bağkurluyuz sürünmeye devam

22
0
yanıtYanıtla
56 muratmobilWeb@haberler.com:

İnsaf edin elimizi kestiniz yetmedi gözümüzü oydunuz yetmedi cigerimizi Söktunuz daha ne kaldi

11
1
yanıtYanıtla
Turan ahmet bingolmobilWeb@haberler.com:

Bağkur sayfasını kapattım ödeyeMeyecegim

8
2
yanıtYanıtla
freedom_58:

mezar taşını alırlar yine tahsil ederler senden.

yanıt0
yanıt0
TC yıldırım:

zaten az alıyorlardı ona da mı göz diktiniz . . . Sizler ne zaman doyacaksınız. . . Ölünce. . . .

9
0
yanıtYanıtla
mobilWeb@haberler.com:

Is sizden de para işten miyormu.....boş verin gider yine oy verecekleri yer belli....

1
5
yanıtYanıtla
44:

eee devlet iş veren olursa bunlar daha çok olur okadar memur ne yiyip icecek

4
2
yanıtYanıtla
hayatimobilWeb@haberler.com:

9 yıldan beri ödüyorum emekli olma yaşım 62 yaklaşık 10 ay borcum birikti daha 16 yıldaha ödücem emekli olacam üstune birde yaş beklicem koyun olduk bu memlekette

3
1
yanıtYanıtla
zehir zukkum olsun:

ilacı kendi paramızla alalım ama devlet sağlık pirimi kesmesin. . dünyanın parasını ödüyoruz ne hizmet alanbiliyoruz nede bu 1000000000 kat fazla para isteyen devlete yaranabiliyoruz. . . başka devletlerde elekrtirik, su sağlık bedava bizde verdikçe devlet doymuyor, doymuyorki kollarına 700. 000 liralık saat takanı bile gördük. . sırf türklere bu kadar eziyet eden devlet yoktur hele kendi halkına bu kadar vergi cıkartan devlet yok hele gss denen illeti başımıza saranda bu devlet

4
0
yanıtYanıtla
hayatim@m.m:

Devlet doymak bilmiyor doktora gidiyorsun aldıgın ilacın fiyatı 6 TL Ezane gidiyorsun muane oldun için 12 TL ödüyorsun herşey belles bide üstüne 25 sene pirim ödüyeceksin 62 yasında emekli olacaksın ondan sonra oylar apüle karanlıkta kalmayalım önümüz aydınlık olsun nerde aydınlık bütün haklarımızı elimizden aldılar

yanıt5
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title