Haberler

Sgdp Kesintisinin Kaldırılması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, yaşlılık veya emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya devam edenlerin aylıklarından alınan yüzde 10 oranındaki "Sosyal Güvenlik Destek Primi" (SGDP) kesintisinin kaldırılmasına ilişkin, "Artık emeklilerimizin maaşından kesinti olmayacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, yaşlılık veya emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya devam edenlerin aylıklarından alınan yüzde 10 oranındaki "Sosyal Güvenlik Destek Primi" (SGDP) kesintisinin kaldırılmasına ilişkin, "Artık emeklilerimizin maaşından kesinti olmayacak. Büyük bir kitleyi ilgilendiren bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturmaktan dolayı mutluyuz" ifadesini kullandı.

Turan, yazılı açıklamasında, söz konusu kesintinin emeklilerin üzerinde bir yük olduğunu bildirdi.

Seçim zamanı ilçelere, köylere yaptıkları ziyaretlerde çalışan emeklilerin bu konuda talepleri olduğuna işaret eden Turan, şunları kaydetti:

"Biz de açıkladığımız 2016 Eylem Planı'nda söz verdiğimiz gibi yeni düzenlemeyi mecliste yaptık. Artık emeklilerimizin maaşından kesinti olmayacak. Büyük bir kitleyi ilgilendiren bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturmaktan dolayı mutluyuz. Başta Çanakkale'de yaşayan emeklilerimiz olmak üzere tüm emekli ve yaşlılık aylığı alan vatandaşlarımıza hayırlı olsun."

Kaynak: AA / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Bülent Turan AK Parti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title