Haberler

Sezgin; "Büyük Menderes Nehrinin Kirliliğinin Suçu Hepimizde"

TBMM eski Başkanları ve Bakanlardan İsmet Sezgin, “Büyük Menderes Nehri’nin kirliliğinin suçu hepimizde” dedi.

TBMM eski Başkanları ve Bakanlardan İsmet Sezgin, " Büyük Menderes Nehri'nin kirliliğinin suçu hepimizde" dedi.

Büyük Menderes Platformu, " Aydın'a Değer Katanlar" etkinliğinde eski TBMM eski Başkanları ve Bakanlardan İsmet Sezgin'i ağırladı. Ankara'da gerçekleşen ve İsmet Sezgin'in yaşamına ilişkin bilgilerin paylaşıldığı ve çeşitli fotoğrafların gösterildiği etkinlikte, Ankara'da bulunan önde gelen Aydınlılar yer aldı.

Büyük Menderes Platformu Başkanı İbrahim Ayvazoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, Büyük Menderes Platformu olarak Aydın'a değer katan devlet adamı, siyasetçi, bürokrat, sanatçı ve bilim insanlarını etkinliklere konuk ederek tanıtmak amacında olduklarını anlattı. İsmet Sezgin'e, Talat Halman'ın ifadesiyle "adının ve soyadının yakıştığı kişi" olarak hitap eden Ayvazoğlu, bu etkinliğin ilkinde değerli siyasetçi ve devlet adamı İsmet Sezgin'i ağırlamaktan dolayı son derece gurur duyduklarını belirtti. Platformun çalışmalarından da kısaca bilgiler veren Ayvazoğlu, en son gündemde yer alan AYSER adlı Aydın Gıda ve Tarım İhtisas Serbest Bölgesi projesi hakkında bilgiler vererek Platform olarak bu projenin başlangıcında ve Müteşebbis Heyeti içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

"BÜYÜK MENDERES NEHRİNİN KİRLİLİĞİNİN SUÇU HEPİMİZDE"

Biyografi anlatımı ve fotoğraf gösterimin ardından bir konuşma yapan İsmet Sezgin, Platforma ve katılanlara teşekkür etti. 1955 yılında Aydın Belediye Başkanı olduğu dönemden bu yana ülke ve Aydın için hizmet ettiğini kaydeden Sezgin, 70 yıla ulaşan siyaset hayatının temelinde insanı sevmek olduğunu belirtti. Konuşmasında Büyük Menderes Platformunun çalışmalarına değinen Sezgin, "Büyük Menderes Nehrinin kirliğinin suçunun bizlerde. Binlerce yıldan bu yana ovaya sağlık ve bereket taşıyan bu nehir artık bu özelliğini yitirdi. Bu son derece üzücü. Büyük Menderes Platformu'nun hem kirlilik konusunda hem de taşkınlar konusundaki çalışmaları umut verici. Bu çabaların artarak devam etmesi ve ilgili herkesin bu hükümet dışı organizasyona destek ermesi gerekiyor" dedi.

Aydın'ın kültürel ve tarihi değerlerinin korunması gerektiğine işaret eden Sezgin, bu alandaki Platformun çalışmalarına tek tek değinerek teşekkür etti. AYSER adlı projeden daha önce de haberdar olduğunu belirten İsmet Sezgin, Aydın ekonomisinin gelişmesi ve büyümesi için fevkalade önemli bir proje olduğunu ve bu projeyi yürütenleri kutladığını ifade etti.

Konuşmasının sonunda kendi şiir kitabından "Aydın Destanı" adlı eseri kendisi okuyan Sezgin, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinlikte, İsmet Sezgin'e çalışmalarından dolayı şükran plaketini, Büyük Menderes Platformu Başkanı İbrahim Ayvazoğlu takdim etti.

Etkinliğe Vali Kayhan Kavas, Platform'un kurucu Başkanı Öğretim Üyesi ve yazar Dr. Selim Soydemir, Platformun bir önceki Başkanı Rekabet Başuzmanı Hilmi Bolatoğlu, Ankara Aydınlılar Derneği Başkanı Yusuf Özdemir, Orman Ağaçları ve Tohumları Islah Araştırma Enstitüsü Müdürü Süleyman Işık Derilgen, Ekonomi Bakanlığı D. Başkanı Mehmet Ekizoğlu, Künar işletmesinin sahibi Hasan Uymaz, İsmet Sezgin'in kızı Ayşe Sezgin ve ailesi, dostları ile Platform üyelerinden geniş bir katılım iştirak etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyük Menderes Nehri İsmet Sezgin Ayşe Sezgin Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title