Haberler

Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri Keçiören'de Anıldı

Son asırda yetişen büyük veli Abdülhakim Arvasi Hazretleri, kendi adını taşıyan ortaokulun öğrencileri tarafından hazırlanan bir programla anıldı.

Son asırda yetişen büyük veli Abdülhakim Arvasi Hazretleri, kendi adını taşıyan ortaokulun öğrencileri tarafından hazırlanan bir programla anıldı.

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, okullara ismini veren büyük değerlerin öğrenciler tarafından tanıtılması projesi kapsamında düzenlenen program Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlendi. Programa, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Abdülhakim Arvasi Hz. (1865-1943) anma programı, büyük velinin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.

İLMİYLE GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Okullara isimlerini veren büyük değerleri anmanın ve o isimlerin kimler olduğunu öğrencilere tanıtmanın çok önemli olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Abdülhakim Arvasi Hazretleri hayatımızda bizlere rehber oldu ve ilmiyle, tasavvufuyla gönüllere taht kurdu. Bizler de her fırsatta ondan yararlanmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın bu tür değerli şahsiyetleri tanıması çok önemlidir. Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin kabri Keçiören Bağlum'da bulunuyor" dedi.

Önemli değerlerimizi tanıtmak amacıyla hazırlanan programın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Kaymakamı Nusret Dirim ise, "Değer bilen toplumlar değerli insanlar yetiştirir. Bizlere değer veren şahsiyetleri çocuklarımıza anlatmalıyız" diye konuştu.

Programda Abdülhakim Arvasi Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Faruk Yağan'ın seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ise izleyenlerin büyük beğenisini topladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Ak Keçiören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title