Haberler

Seyyar Satıcıların İftar Bereketi

Eskişehir’de, iftar sonrası adeta kendilerini dışarıya atan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar gezintiye çıkan kalabalıklar, seyyar satıcılara bereketli geldi.

Eskişehir'de, iftar sonrası adeta kendilerini dışarıya atan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar gezintiye çıkan kalabalıklar, seyyar satıcılara bereketli geldi.

Gün boyunca kavurucu sıcak altında yaklaşık 17 saat oruç tutan vatandaşlar, iftar sonrası serinleyen havada gezinti için, kendilerini en yakın park ve bahçelere, cadde ve sokaklara atıyorlar. Gün ortasında buralarda gözlenen sessizlik, iftar ile birlikte yerini canlılığa bırakıyor. Dışarı çıkan vatandaşların bir kısmı nehir kenarı ve kafelerde oturup dinlenirken bir kısmı çeşitli yiyecek ve içeceklerin tadına bakıyor.

İftar sonraya adeta yeniden canlanan cadde ve sokaklar fazla Eskişehir'in birçok yerinde satış yapan seyyar satıcıların yüzünü güldürüyor. Özellikle Porsuk Nehri kenarında yürüyüşe çıkanlar, seyyar satıcılara uğramadan geçmezken, en çok közde mısır, pamuk şekeri ve dondurma satışlarının yapıldığı gözleniyor. Bazı vatandaşlar da farklı renklerdeki dilek balonlarını, tuttukları dileklerle uçurmanın zevkini yaşadılar.

Ramazan'ın bereketli geldiğini söyleyen seyyar satıcılar, gün içerisinde satışlar durgun olsa da iftardan sonra vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını dile getiriyorlar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title