Haberler

Seyyah Bizim İller' Projesinin Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hareketlilik projesi olarak bilinen ve gençler tarafından çok beğenilen ‘Seyyah Ulu Çınar'ın İzinde’ projesinin devamı niteliğinde olan ‘Seyyah Bizim İller’ projesinin başvuruları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hareketlilik projesi olarak bilinen ve gençler tarafından çok beğenilen 'Seyyah Ulu Çınar'ın İzinde' projesinin devamı niteliğinde olan 'Seyyah Bizim İller' projesinin başvuruları başladı.

Seyyah Bizim İller projesinin gençlerin yaşadıkları yerlerin dışında farklı illeri görebilmelerine imkan sağlayan bir proje olduğuna dikkat çeken Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 15 Şubat - 19 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacak ve 14-18 ile 18-26 yaş grubundaki tüm gençlerin ücretsiz faydalanabileceği 'Seyyah Bizim İller Hareketlilik Projesi' kapsamında 7 bin 500 kişilik kontenjan ile Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldıklarını söyledi.

Bu projenin Adıyaman merkez, ilçeler ve köylerden tüm gençlerin faydalanabileceği bir proje olduğunu belirten Vali Demirtaş, "Özellikle yaşadığı yerden başka hiçbir yeri görebilme imkanı bulamamış gençlerimiz için başlatılan bu proje ile köylerimizde ve ilçelerimizde yaşayan gençlerimiz bir günlük gezilerle Adıyaman Merkezde bulunan tarihi ve turistik yerleri gezip görebilme imkanı bulacak. Yine Adıyaman'da yaşayan gençlerimiz ise Gaziantep ve Şanlıurfa'ya düzenlenecek olan gezilerle yaşadıkları kentin dışında farklı illeri görebilme imkanına kavuşacak. Amacımız, özellikle maddi imkanları olmayan gençlerimiz için tüm masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanan bu gezilerle gençlerimiz farklı kültürleri, tarihi ve turistik mekanları görüp tanıma fırsatı bulacaklar. Bu projeden yararlanmak isteyen gençlerimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Gençlik Merkezi ve okul müdürlüklerine müracaat edebilirler" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş 19 Mayıs Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title