Haberler

Şeytan Rıdvan' En İyilerden

UEFA, futbolculara verilen en iyi takma adlar arasında, eski futbolcu "Şeytan" lakaplı Rıdvan Dilmen'i de gösterdi.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, taraftarların hayranlığını kazanarak çeşitli yaratıcı lakaplarla çağrılmaya başlanan futbolculardan en iyilerinin takma adlarına yer verildi.

UEFA bünyesinde çalışan gazeteciler ile sosyal medya sitesi Twitter'daki takipçilerinin fikirlerine başvurularak hazırlanan listede, oynadığı futbolla Türk futbolseverlerin beğenisini toplamış eski futbolcu "Şeytan" lakaplı Rıdvan Dilmen de yer aldı.

Haberde, Dilmen'in Fenerbahçe'nin 1990'lı yıllardaki favori futbolcusu olduğu vurgulanırken, "Muğlaspor'da oynadığı dönemde kıvraklığı, çabukluğu ve fevkalade kurnazlığı nedeniyle o dönemki teknik direktörü Kemal Dirikan tarafından 'Şeytan' lakabını almıştır" ifadesi kullanıldı.

Rıdvan Dilmen dışında Türkiye'de bir dönem oynayan yabancılardan Beşiktaş forması giymiş Portekizli Ricardo Quaresma'nın ülkesinde gençlik döneminde sahada yaptığı farklı hareketler nedeniyle "Harry Potter" olarak çağrıldığı da hatırlatıldı.

Galatasaray'da 2008-11 sezonları arasında forma giyen Avustralyalı Harry Kewell'in topa sihirli dokunuşları ve kökeni nedeniyle taraftarlarca layık görüldüğü "Oz Büyücüsü" lakabının özellikle Türk taraftarlarca benimsendiği vurgulandı.

İlginç lakaplar arasında Manchester United'ın eski futbolcusu Norveçli Ole Gunnar Solskjaer'in "Bebek yüzlü katil", Rus futbolcu Aleksandr Kokorin'in Kanadalı pop şarkıcısına benzerliği nedeniyle "Bieber", Arjantinli oyuncu Javier Zanetti'nin dayanıklılığı ve istikrarı nedeniyle "Traktör" takma adları da gösterildi.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Rıdvan Dilmen Twitter Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title