Haberler

Seyitgazi'de Mantar Keyfi

Seyitgazi’ye İdrisyayla mahallesi Kızılpınar yaylasında, ilkbahar aylarında etkili olan yağışların ardından çıkan Çayır mantarları köylüler tarafından büyük rağbet görüyor.

Seyitgazi'ye İdrisyayla mahallesi Kızılpınar yaylasında, ilkbahar aylarında etkili olan yağışların ardından çıkan Çayır mantarları köylüler tarafından büyük rağbet görüyor.

Kültür mantarını andıran Çayır mantarı (Agaricus campestris) cinsi yenen mantarlar, mayıs ayının başları haziran ortalarına kadar köylüler tarafından adeta her gün aranarak toplanıyor, çeşit çeşit yemekleri yapılıyor ve ayrıca köz üzerinde tuz atılarak yeniyor, çıkan suyu afiyetle içiliyor. Uzmanların yaptığı yabani mantara karşı dikkatli olunması önerilerine rağmen adeta kapışılarak toplanan mantarlar farkında olmadan vatandaşlara değişik bir spor etkinliği de sağlıyor.

Mantar toplamaya gelen vatandaşlardan İbrahim Çetin;"Mantar sezonunun açılmasıyla değişik bir ortam yaşıyoruz. Toplama ayrı bir zevk veriyor,yolda yörürken taşları bile mantar görmeye başlıyoruz" diye belirtti. Ahmet Bulut ise; "Buraları bir doğa harikası ve stres atmak için birebir. Hem mantar topluyoruz, hem de pikniğimizi yapıyoruz" diye belirtti. Yusuf Bulut ise; "Köyümüze giderken buralara uğradık. Bu mantarların eşsiz bir lezzeti var ayrıca bulması bizleri ayrı bir mutluluk veriyor" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılpınar Seyitgazi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title