Haberler

Seyit Rıza'nın Adı Caddeye Verildi

Tunceli Üniversitesi kampüsündeki "Seyit Rıza Caddesi", törenle açıldı Rektör Prof. Dr. Boztuğ: "Merhum Seyit Rıza ve oğlunun idam edilmesi, her şeyden önde insani normlar bakımından üzerinde durulması ve tekrar irdelenmesi gereken bir olaydır"

Dersim isyanı liderlerinden Seyit Rıza'nın adı, Tunceli Üniversitesi kampüsündeki bir caddeye verildi.

Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, caddenin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Güven'in önerisi üzerine, üniversite senatosunun 6 Mayıs'ta oy çokluğuyla aldığı karar doğrultusunda, rektörlük binası ile fakülteler arasındaki güzergaha "Seyit Rıza Caddesi" ismini verdiklerini söyledi.

Türkiye'de geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntılı olaylarla yüzleşilmesinin ve bu olayların tekrar değerlendirilmesinin ülkede bir arada yaşama bilincini geliştireceğine inandığını belirten Boztuğ, "Merhum Seyit Rıza ve oğlunun idam edilmesi, her şeyden önde insani normlar bakımından üzerinde durulması ve tekrar irdelenmesi gereken bir olaydır" dedi.

Seyit Rıza'nın torununun torunu Kardelen Polat da eğitim gördüğü Tunceli Üniversitesinde bir caddeye Seyit Rıza isminin verilmesinden onur duyduklarını belirterek, bu kararın ailesini mutlu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Rektör Boztuğ, Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Güven, öğretim üyeleri ve öğrenciler, caddenin girişindeki kurdeleyi kesti. - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Tunceli Üniversitesi Durmuş Boztuğ Seyit Rıza Dersim Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

cem:

62 DERSIM 62

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title