Haberler

Seyit Onbaşı'nın Vefatının 75'inci Yılı

Seyit Onbaşı'nın vefatının 75'inci yılı- Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın, savaşlarda görev yaptığı Mecidiye Tabyası ile 57'nci Alay Şehitliği'nden öğrenciler tarafından alınan toprak, yarın Havran ilçesindeki kabrine bırakılacakÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları'nda, taşıdığı 275 kilogramlık top mermisiyle İngiliz Ocean zırhlısının batırılmasında büyük payı bulunan Seyit Onbaşı'nın vefatının 75'inci yılı dolayısıyla 11 öğrenci, onun görev yaptığı Mecidiye Tabyası ile 57'nci Alay Şehitliği'nden toprak aldı.

Seyit Onbaşı'nın vefatının 75'inci yılı- Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın, savaşlarda görev yaptığı Mecidiye Tabyası ile 57'nci Alay Şehitliği'nden öğrenciler tarafından alınan toprak, yarın Havran ilçesindeki kabrine bırakılacakÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları'nda, taşıdığı 275 kilogramlık top mermisiyle İngiliz Ocean zırhlısının batırılmasında büyük payı bulunan Seyit Onbaşı'nın vefatının 75'inci yılı dolayısıyla 11 öğrenci, onun görev yaptığı Mecidiye Tabyası ile 57'nci Alay Şehitliği'nden toprak aldı.Çanakkale Valiliğince düzenlenen organizasyon kapsamında, Eceabat Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ile Opet Tarihe Saygı Ortaokulundan 11 öğrenci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı ile Eceabat ilçesi Kilitbahir köyündeki Mecidiye Tabyası ile 57'nci Alay Şehitliği'ne geldi.Buralardan toprak alan öğrencilere refakat eden Doğancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Mart 1915'te Seyit Onbaşı'nın kaldırdığının sadece bir top mermisi değil, aynı zamanda milletin kaderi olduğunu söyledi.Seyit Onbaşı'nın, vefatının 75'inci yılında yarın Gelibolu Yarımadası'nda anılacağını belirten Doğancı, bu programla eş zamanlı olarak Çanakkale İmam Hatip Lisesinden bir grup öğrencinin, öğretmenleri eşliğinde Balıkesir'in Havran ilçesi Kocaseyit Mahallesi'ne gideceğini anlattı.Onların, Havranlı öğrencilerle bir araya geleceğini ifade eden Doğancı, şöyle konuştu: "Öğrencilerimiz, Seyit Onbaşı'nın mezarı başında dua edecek. Mezarına karanfiller ile Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprağı bırakacaklar. Mahalle camisinde de mevlit okutulacak. Bu vesileyle başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan, bayrak, namus, din için, Osmanlı coğrafyasının dört bir yanından birlik ve beraberlik için savaşmış bütün şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun."Eceabat Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Özkul, Doğancı ve öğrenciler, daha sonra Mecidiye Tabyası'ndaki Seyit Onbaşı'nın heykeline karanfil bıraktı. -

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Mecidiye Eceabat Havran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
title