Haberler

Seyit Onbaşı Camisi'ni, Seyit Onbaşı'nın Torunları Açtı

Büyükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla yaptırılan, Çanakkale Destanı’nın unutulmaz kahramanı Seyit Onbaşı’nın adı verilen caminin açılışını Seyit Onbaşı’nın torunları gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla yaptırılan, Çanakkale Destanı'nın unutulmaz kahramanı Seyit Onbaşı'nın adı verilen caminin açılışını Seyit Onbaşı'nın torunları gerçekleştirdi. İbadete açılan camide ilk namazı kılan torunları, duygu dolu anlar yaşadı.

Türkiye'de bir ilk olan Seyit Onbaşı Camii, Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımı tamamlandıktan sonra Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında kutlu mücadelenin kahramanı Seyit Onbaşı'nın torunlarının katılımıyla ibadete açıldı.

Açılış törenine Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Seyit Onbaşı'nın (Seyit Ali Çabuk) torunları Şaban Çabuk ile Ramazan Özçetin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seyit Onbaşı Camii, kılınan öğle namazının ardından dualarla ibadete açıldı.Camide ilk namazı Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte torunları kıldı.

"18 MART ANMA GÜNÜNDEN ÇOK KUTLAMA GÜNÜDÜR"

Seyit Onbaşı'nın torunlarını Büyükçekmece'de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Yok olmak üzere olduğu o günde yazamamış olsaydı, bugün biz bu arada konuşamaz olurduk. Belki de Allah korusun bugün burada ezan sesi değil çan sesi dinleyebilirdik. Atalarımız 18 Mart'ta eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği vererek her şeyi alt üst etmişler. O günün modern silahlarıyla emperyalizmin saldırısını Allah'ın da yüce takdiri ile bertaraf etmişler ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini atmışlardır. Onun için 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anma gününden çok kutlama günüdür" şeklinde konuştu.

SEYİT ONBAŞI CAMİİ'NDE İLK NAMAZI TORUNLARI KILDI

Seyit Onbaşı'nın torunu olan Şaban Çabuk, Seyit Onbaşı'nın torunu olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Bugün Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün dedemizin ismini verdiği caminin açılışına geldik. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Dedemizin isminin bir camiye verilmesi bizi çok duygulandırdı. İlk namazı da biz kılacağız" ifadelerini kullandı.

Balıkesir'in Seyit köyünden davete icabet ettiklerini dile getiren Seyit Onbaşı'nın kızının oğlu olan Ramazan Özçetin ise, "Onun torunu olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Buraya onun adına yaptırılan caminin açılışı için geldik. Dedemin adına cami yapılacağı hiç aklıma gelmezdi" diye konuştu.

Açılış sonrası Başkan Akgün tarafından açılışa katılımlarından dolayı Seyit Onbaşı'nın torunlarına plaket takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Büyükçekmece Şaban Çabuk Hasan Akgün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title